Više

  Okrugli stol “Uspostava sistema za prevenciju korupcije u institucijama Županije Posavske”

  Najčitanije

  U organizaciji Misije OSCE BiH terenskog ureda u Tuzli danas (6.11.2023. g.) u dvorani hotela Navis u Orašju je održan okrugli stol “Uspostava sistema za prevenciju korupcije u institucijama Županije Posavske” za rukovodstvo Skupštine i članove Vlade Županije Posavske. Uvodne riječi su uputili predsjednik Skupštine ŽP Blaž Župarić, predsjednik Vlade ŽP Đuro Topić i službenica za pitanja građana Misije OSCE BiH u Tuzli Milana Memić. Prezentirana je obveza BiH u oblasti uspostave sistema za prevenciju korupcije na svim nivoima vlasti, te je razgovarano o prevenciji korupcije, koordinaciji borbe protiv korupcije, međunarodnim praksama, dosadašnjim iskustvima u BiH i digitalizaciji antikorupcije.

  Po završetku prezentacije održana je rasprava i iznesena su zaključna razmatranja.
  -Dobro nam je došao ovaj okrugli stol jer ovo što trebamo napraviti je ozbiljna stvar i ne trebamo to raditi zato što to netko od nas očekuje. Planiramo početkom sljedeće godine oformiti ured za borbu protiv korupcije, te vjerujem da će osobe koje budu radile odgovorno i konkretno djelovati tako da doprinese kvaliteti života na području Županije Posavske, rekao je predsjednik Vlade Županije Posavske Đuro Topić.

  -Zahvalan sam na dobro prezentaciji. Vjerujem da će se formiranje ureda odraditi odgovorno i profesionalno, te očekujem od tog ureda i Vlade da o svemu upoznaju Skupštinu odnosno naš odbor za društvene djelatnosi i borbu protiv korupcije, kazao je predsjednik Skupštine Županije Posavske Blaž Župarić.

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti