Više

  Online nastava u Županiji Posavskoj

  Najčitanije

  Budući je prema Naredbi Kriznog stožera Ministarstva zdravstva i socijalne politike Županije Posavske obustavljeno redovito odvijanje nastave u svim osnovnim i srednjim školama Županije Posavske, Ministarstvo prosvjete znanosti kulture i sporta je izradilo instrukciju za postupanje u osnovnim i srednjim školama Županije Posavske u svezi organiziranja nastave u vrijeme pandemije koronavirusa (COVID-19).

  Sve škole imaju zadaću uspostaviti neki oblik elektroničke komunikacije s roditeljima učenika ili učenicima radi ostvarivanja stalne veze i davanja uputa oko nastale situacije i usmjeravanja učenja učenika na daljinu. Razrednici trebaju kontinuirano elektronički komunicirati s učenicima i predmetnim nastavnicima te voditi svu potrebnu pedagošku evidenciju. Od ponedjeljka se učenicima, ili za razrednu nastavu roditeljima, iz škole dostavljaju materijali za učenje na daljinu i obavljaju izravne konzultacije s učenicima korištenjem jedne od društvenih mreža.

  Ovakav način nastavnog procesa tretirat će se kao redovita nastava i neće biti nadoknade sati, ukoliko nastavnici odrade veći dio posla predviđen nastavnim planom i programom, što se može utvrditi na temelju dostavljenih materijala razredniku od strane predmetnih nastavnika. Pored toga učenici mogu i putem više TV kanala pratiti i birati sadržaje koji su prilagođeni našem nastavnom planu i programu.

  Preporuka Ministarstva je, ukoliko u odgojno-obrazovnoj ustanovi rade kronični bolesnici, trudnice ili osobe kod kojih se pojave simptomi viroze, da istima ravnatelji škola omoguće rad od kuće. Osim toga u školama treba osigurati visoke higijenske standarde svih prostorija i pristupačnost adekvatnih sredstava za higijenu ruku, sukladno preporukama Kriznog stožera Ministarstva zdravstva i socijalne politike Županije Posavske.

  Djelatnici odgojno-obrazovnih ustanova obvezni su izvršavati zadatke prema uputama ravnatelja škole, a sukladno s daljnjim preporukama nadležnih tijela, izvijestili su iz Ministarstva prosvjete, znanosti, kulture i sporta ŽP.

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti