Više

  Online Županijsko natjecanje „Projekt građanin“ (CIVITAS)

  Najčitanije

  Održano je Drugo online-virtualno Županijsko natjecanje „Projekt građanin“ (CIVITAS) za učenike osnovnih i srednjih škola Županije Posavske. Tijekom mjeseca svibnja, certificirani suci iz Brčko distrikta: Miroslav Marojević, Milosava Andrijašević i Nizama Đozić Mulamujić, pregledali su, analizirali i ocijenili dostavljene PowerPoint prezentacije učenika osnovih i srednjih škola Županije Posavske za natjecanje: „Projekt građanin-Ja građanin“.
  U konkurenciji osnovnih škola, prvo mjesto osvojila je ekipa učenika Osnovne škole Antuna Gustava Matoša iz Vidovica s temom: „Učenici Županije Posavske gube pravo na dječji doplatak prije završetka osnovnog obrazovanja“, dok je drugoplasirana ekipa Osnovne škole Braće Radića iz Domaljevca s temom: „Domaćinstvo-povratak u škole“.
  U konkurenciji srednjih škola, prvo mjesto osvojila je ekipa učenika Školskog centra fra Martina Nedića iz Orašja s temom: „Utjecaj COVID-19 na učenike“, a učenici Srednje škole Pere Zečevića iz Odžaka zauzeli su drugo mjesto s temom: „Nedostatak volontiranja mladih u zajednici“.
  Da su naši učenici vrlo savjesno prepoznali probleme i odradili projekte, govore i sljedeći komentari sudaca: „Učenici su oštroumno prepoznali problem u zajednici. Prepoznali su svoje pravo na ostvarivanje dječjeg doplatka do osamnaeste godine, a što je Zakonom definirano drugačije. Problem su predstavili jasno, razumljivo i dobro obrazložili. Grafički prikaz, crteži i razne ilustracije su vrlo dobro povezane sa sadržajem svakog dijela portfolija. Projekt građanin ima svrhu da učenike potakne na odgovorno, aktivno građanstvo, inicijativnost i sprovođenje u djelo ideja i promjena. Spomenute ekipe su na dobrom putu da sve navedeno ostvare.“
  Naše pobjedničke ekipe su skraćene prezentacije-video uratke predstavili jučer, 10.6.2021. godine, premijerno u 19:00 sati na online Finalnoj smotri Projekt građanin.
  Sve teme su odlično prezentirane, a prezentacije su pokazale da su učenici svjesni problema u lokalnoj zajednici i da mogu biti aktivni građani i inicijatori i nositelji promjena u svojim sredinama, izvijestili su iz Ministarstva prosvjete, znanosti, kulture i sporta Županije Posavske.

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti