Više

  Općina Odžak proslavila Dan općine 8. veljače

  Najčitanije

  ODŽAK-U povodu Dana općine Odžak 8. veljače danas su održani prigodni sadržaji. Brojna izaslanstva položila su vijence i zapalila svijeće ispred Spomen obilježja koje je podignuto u središtu grada kao trajni spomen na 150 poginulih branitelja 102. odžačke HVO brigade, a nakon toga održana je svečana sjednica Općinskoga vijeća Odžak. Sjednici su bili nazočni brojni prijatelji te posavske općine. Uz ostale bio je nazočan član Predsjedništva BiH dr. Dragan Čović, predsjednik FBiH Marinko Čavara, dopredsjednik RS Josip Jerković, ministar za izbjegle i raseljene osobe u RS Davor Čordaš, konzul RH u BiH Ivan Bandić, te ostali visoki dužnosnici svih razina vlasti, domaći predstavnici institucija, vojske, Udruga iz Domovinskoga rata, te uz ostale zapovjednik 102. HVO brigade brigadir Tomislav Božić. Tijekom zasjedanja Vijeća podijeljena su općinska priznanja zaslužnim pojedincima i ustanovama.

  Predsjednik OV Odžak Mujo Puzić istaknuo je zadovoljstvo radom Vijeća nakon nepuna dva mjeseca od konstituiranja , njegovanje kulture dijaloga, demokratskih rasprava i usuglašavanja. Načelnik općine Odžak Jakov Ivanković govorio je o prioritetnim projektima među koje je uvrstio početak gradnje mosta na rijeci Savi u Donjem Svilaju koji je od ogromne važnosti ne samo za Odžak već i za BiH i izgradnju vodovoda za Vrbovac, Jošavu i Potočane. Zahvalio se osobito Vladi Županije Posavske i UNDP-u na potpori tom projektu koji bi trebao biti završen ove godine. Dragan Guberac, dopredsjednik OV Odžak govorio je u ime branitelja „Sinova Posavine“ i Udruga proisteklih iz Domovinskoga rata. Smatra da danas branitelje prate revizije, progoni i hapšenja.- Zaboravlja se ne tako davna herojska prošlost u kojoj smo krvarili i branili svoje domove, a time i BiH. Podržavamo procesuiranje zločina, ali se ne možemo složiti sa selektivnim pristupom, naglasio je Guberac.

  Član Predsjedništva BiH i predsjednik HDZ BIH dr. Dragan Čović čestitao je vijećnicima i građanima  Dan općine. U izjavi za medije nakon zasjedanja dr. Čović je naglasio da se Odžak danas može naći u središtu interesa svih odnosa u BiH.-Vjerujem da će prostorni plan prepoznati jednu ambiciju ljudi ovog kraja da definiraju puno toga što danas nema prepoznato u infrastrukturi Odžaka, nešto što ga čini jednim urbanim naseljem, modernim gradom. Mostom je omogućen odlazak ali i moguć je i obrnuti smjer, povratak ukoliko stvorimo ambijent dovoljno poticajan gospodarstvenicima koji imaju viziju, koji žele ovdje investirati. Ja sam uvjeren da možemo promijeniti apsolutno smjer jer to je sad ogromna šansa. Ja sam siguran da to sadašnja struktura i naših vijećnika i naš načelnik prepoznaju, znaju da imaju jedan snažan vjetar u leđa sa viših razina vlasti i to zajedno moramo uraditi, kazao je dr. Čović potvrđujući da je i njegov dolazak potpora takvom smjeru razvitka općine Odžak.

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti