Operativna akcija “Pomozimo djeci u prometu – poštujte prometne znakove”

Najčitanije

U ponedjeljak 06. rujna 2021. godine na području Županije Posavske započinje nova školska godina. Kao i prethodnih godina Uprava policije MUP-a Županije Posavske i ove godine provoditi će pojačane aktivnosti na povećanju stupnja sigurnosti najmlađih sudionika u prometu. Aktivnosti će se provoditi u sklopu akcije pod nazivom „POMOZIMO DJECI U PROMETU-POŠTUJTE PROMETNE ZNAKOVE“, u periodu od 06.09.2021. godine do kraja školske godine.

Glavni cilj akcije je poboljšanja stanja sigurnosti djece, odnosno učenika kao sudionika u javnom prometu, te nastojanje da učenici nauče prometna pravila ili prošire znanja iz ove oblasti. U sklopu akcije planirana su i prigodna predavanja u školama od strane službenika policije i nastavnog osoblja, kojom prigodom će se učenicima ukazati na opasnosti koje ih očekuju kao sudionike u prometu. Predavanja će biti održana ukoliko je to moguće uz poštivanje svih epidemioloških mjera, u protivnom ista će biti odgođena do daljnjeg odnosno do poboljšanja epidemiološke situacije vezane za Covid-19.

Jedna od planiranih aktivnosti je i da se u vrijeme dolaska u školu, kao i povratka iz škole, poveća nazočnost policijskih službenika u blizini škola, što bi bilo dodatno upozorenje sudionicima u prometu na poštivanje prometnih znakova. U aktivnosti će biti uključeni i drugi organi i institucije koji mogu doprinijeti uspješnoj realizacije akcije.

POZIVAMO VOZAČE-VOZITE OPREZNO, a naročito u blizini škola gdje se u svakom trenutku može očekivati da dijete pokuša preći preko ceste.

MOLIMO RODITELJE, još jednom upozorite svoju djecu na opasnosti koje vrebaju u prometu, i pokažite im najsigurniji put od kuće do škole.

GRAĐANI PRIJAVITE, nesavjesne vozače, pozivom na besplatan broj telefona 122, jer na taj način doprinosite sigurnosti najmlađih sudionika u prometu.


GLASNOGOVORNIK
Zdenko Ćubel

spot_img
spot_img

Posljednje obavijesti