Više

  Otkriveni napadači na bankomat u Orašju

  Najčitanije

  Nakon provedenog višemjesečnog kriminalističkog istraživanja u okviru kojeg su poduzimane planske i koordinirane aktivnosti službenika kriminalističke policije MUP-a Županije Posavske s više policijskih agencija u BiH, službenici Odjela kriminalističke policije PU Orašje su podnijeli izvješće o kaznenom djelu protiv trideset šestogodišnjeg O.M. iz Ilidže, trideset osmogodišnjeg E.M. iz Ilidže i trideset dvogodišnjeg A.S. iz Gradačca zbog postojanja osnova sumnje da su počinili kazneno djelo „Teške krađe“.

  Imenovani se sumnjiče da su 23. ožujka 2021. godine oko 04,20 sati naoružani vatrenim oružjem pristupili prostoru ispred TC „City centar IN“ te u namjeri pribavljanja protupravne imovinske koristi, uporabom plina koji su putem crijeva ubrizgali u bankomat vlasništvo „UniCredit bank“ d.d. Mostar, na istom izazvali eksploziju kojom prigodom su oštetili kućište bankomata i ulazna vrata od tržnog centra, ušli u objekt i otuđili 154.170,00 KM nakon čega su se udaljili u nepoznatom pravcu.

  Policijski službenici Odjela kriminalističke policije PU Orašje su razmjenom informacija, operativnih saznanja i dokaza te provođenjem operativno-taktičkih radnji, pored otkrivanja i identificiranja počinitelja navedenog kaznenog djela pomogli u rasvjetljavanju i kaznenog djela „Teška krađa“ koje je izvršeno 01. svibnja 2021. godine na području grada Modriče počinjenog po istom načinu izvršenja od strane istih osoba.

  GLASNOGOVORNIK
  Zdenko Ćubel

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti