Više

  Otvoren 43. Međunarodni sajam poljoprivrede i prehrambene industrije

  Najčitanije

  Otvoren je 43.Međunarodni sajam poljoprivrede i prehrambene industrije koji će trajati do 28.kolovoza 2016.godine. Otvorenju sajma su prisustvovali predsjednik Vlade Federacije BiH Fadil Novalić, predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara, bivši predsjednik Republike Hrvatske Stjepan Mesić, generalni direktor Gradačačkog sajma Hašim Šabanović, te ministrica financija Nada Ćulap i ministar gospodarstva i prostornog uređenja Darko Kasap iz Vlade Županije Posavske.

  Na sajmu će svoje proizvode i usluge, na 2500 četvornih metara zatvorenog i 3000 četvornih metara otvorenog prostora, predstaviti 302 izlagača iz Bosne i Hercegovine, zemalja okruženja i Europske unije.Sa područja Županije Posavske na sajmu će se predstaviti sedam izlagača: Mosled, Udruga poduzetnika Orašje, Udruga pčelara, Udruga voćara, Bosanac d.d., Pak centar d.o.o. i JD Saddlery d.o.o.

  -Vlada Županije Posavske i Ministarstvo gospodarstva i prostornog uređenja, drugu godinu za redom osigurava našim poljoprivrednim proizvođačima izložbeni prostor na Međunarodnom sajmu poljoprivrede i prehrambene industrije u Gradačcu. Samim tim što se ove godine sajam održava po 43. put govori nam o važnosti ovog sajma za regiju, pa tako i našu Županiju. Danas tu imamo izlagače iz Austrije, Njemačke, Hrvatske Slovenije, Turske, Makedonije i tu vidimo priliku da se naši poljoprivredni proizvođači upoznaju sa novim tehnologijama koje se primjenjuju kod njih, te da ostvare nove kontakte koji otvaraju veliku mogućnost za uspostavljanje poslovne suradnje sa novim kupcima izvan BiH. Vlada Županije Posavske će i dalje u svom radu provoditi mjere za jačanje poljoprivrednog sektora kroz određene grantove i strateške dokumente kao što ćemo i u budućnosti podržavati manifestacije ovog tipa koje će omogućiti našim proizvođačima da se što bolje pozicioniraju na tržištu, izjavio je ministar gospodarstva i prostornog uređenja Darko Kasap.

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti