Više

  Otvorenju vodocrpilišta Jošava-Potočani nazočan i predsjedatelj Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH dr. Dragan Čović

  Najčitanije

  Predsjedatelj Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH i predsjednik HNS-a dr. Dragan Čović danas je sa suradnicima boravio u Odžaku gdje je nazočio sadržajima otvorenja vodocrpilište Jošava – Potočani, projekt koji je značajno pomognut i sredstvima Proračuna Županije Posavske. Sadržajima organiziranim tim povodom bili su nazočni i dopredsjednik RS-a Josip Jerković, predstavnici izvršne i zakonodavne vlasti Županije Posavske predvođeni predsjednikom Skupštine i Vlade ŽP Blažom Župarićem i Đurom Topićem za zastupnicima skupštine i ministrima u Vladi ŽP, predstavnici općinskih institucija predvođeni načelnikom općine Jakovom Ivankovićem, kao i brojni gosti. Značajan je to infrastrukturni projekt vrijedan više od 750.00,00 KM, rečeno je tijekom otvorenja projekta vodocrpilišta Jošava-Potočani, kojim će oko 1.350 stanovnika s tog područja riješiti dugogodišnji problem nedostatka pitke vode.

  Objekt vodocrpilišta blagoslovio je gvardijan fra Anto Tomas, a nakon prigodnog programa u izvedbi osnovaca visoko je izaslanstvo predvođeno dr. Čovićem položilo u Jošavi vijence ispred Spomen obilježja za poginule branitelje. U mjesnom domu organizirano je druženje sa mještanima. Tom je prigodom načelnik Ivanković pojasnio projekt u kojem je izgrađeno preko 18 km vodovodne mreže kroz 4 faze. -U prvoj fazi s razine Federacije uloženo je više od 160.000,00 KM zajedno s Općinom Odžak. U drugoj je fazi uloženo 500.000,00 kn od Vlade Republike Hrvatske. U trećoj fazi pomogla je Županija Posavske više od 200.000,00 KM i u posljednjoj fazi koju završavamo idućih nekoliko dana sredstvima Općine Odžak i mještana uloženo je 153.000,00 KM, pojasnio je načelnik Ivanković.

  Predsjednik Vlade ŽP Đuro Topić u prigodnom je obraćanju također izrazio zadovoljstvo realiziranjem projekta od životne važnosti za to posavsko područje: Ovaj je projekt dokaz da u zajedništvu možemo rješavati i ovako velike projekte, naglasio je predsjednik Topić.

  -S radošću sam danas ovdje stigao kako bi sudjelovao u jednom za vas velikom događaju, a ja sam uvjeren da ovakvih prigoda treba biti sve više. Jošava i Potočani su danas bogatiji za jedan infrastrukturni objekt i ono što je meni zadovoljstvo jeste da mogu danas vrlo jasno ohrabriti sve nas u jednom našem hrvatskom zajedništvu. Vjerujem, ako smo svi zajedno onda nije problem da i sve druge projekte u ovom kraju ovdje, ali i čitavoj hrvatskoj Posavini, realiziramo, bilo da su u pitanju prometnice ili je u pitanju energetska infrastruktura, pitanje vode, otpadnih voda, telekomunikacija i drugih projekata. Nema ni jednog razloga da mi nemamo najbolje ceste, vodu u svakom domu, da nemamo adekvatnu opskrbu i sve ono što danas priliči jednom moderniziranom obiteljskom životu. To je zadatak nas koji se bavimo politikom, i to ne treba posebno isticati. Projekte koje smo završili ostaju iza nas, no također moramo osmisliti nove projekte, kazao je uz ostao dr. Čović. Tijekom današnje posjete Odžaku predsjedatelj Doma naroda Parlamentarne skupštine razgovarao je uz ostale sa izaslanstvom Udruga proisteklih iz Domovinskog rata općine Odžak.

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti