Više

  Paneuropska unija u Orašju 2018 organizira veliku međunarodnu konferenciju

  Najčitanije

  Orašje će iduće godine u svibnju biti domaćin redovite godišnje konferencije Paneuropske unije Bosne i Hercegovine , zaključeno je na današnjem ( 25. rujna) sastanku u Vladi Županije. Predsjednik Vlade Marijan Klaić tim je povodom održao sastanak u Vladi Županije Posavske sa Vanjom Gavranom predsjednikom Paneuropske unije u BiH i načelnikom općine Orašje Stankom Vincetićem kako bi konkretizirali detalje održavanja skupa koji će okupiti predstavnike gotovo cijele Europe, članice Paneuropske unije. Trodnevni skup bit će održan u dvorani hotela Navis u Orašju.

  -Na ovome sastanku načelnik Vincetić i ja prihvatili smo da Županija Posavska i općina Orašje budu domaćini ovakvog skupa jer smatramo da je okupljanje u Orašju oko 100 visokih uzvanika i predstavnika zemalja Europe ujedno i pozitivna promocija jedne male županije u širim regionalnim pa i europskim razmjerima, izjavio je nakon održanog sastanka premijer Marijan Klaić.  Zadovoljstvo održanim sastankom i postignutim dogovorom izrazio je i predsjednik Paneuropske unije u BiH Vanja Gavran.

  Podsjećamo, ovogodišnja konferencija Paneuropske unije održana je u Bihaću na temu o europskom putu Bosne i Hercegovine, trenutnoj situaciji u zemlji, regiji, ali i cijeloj Europi. Uz ostale na tome su skupu govorili predsjednik Međunarodne paneuropske unije Alain Terrenoire, ministri u Vladi RH i zastupnici u Europskom parlamentu, stručnjaci za europske politike i mnogi drugi.

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti