Više

  Počela nastava za učenike predškolskog odgoja i prvih razreda

  Najčitanije

  Povodom prvog dana nastave za učenike prvih razreda i prvog dana nastave za učenike predškolskog odgoja ministar prosvjete, znanosti, kulture i športa Županije Posavske Mario Pejić posjetio je danas (12.09.) osnovnu školu „Braće Radića“ u Domaljevcu. Poželio je djeci i roditeljima uspješan početak nove školske godine i kazao: “Vlada Županije Posavske i ove godine će nabaviti kompletne udžbenike za sve učenike prvog razreda koji će im biti besplatni, a od drugog do devetog razreda sufinancirat će nabavu udžbenika u iznosu od 100,00 KM po učeniku “.

  U izjavi za javnost ministar Pejić ponovo je naglasio da se od ove nastavne godine na području Županije Posavske kao novina uvodi predškolsko obrazovanje, te izrazio uvjerenje u uspješnost tog projekta koji se realizira  zahvaljujući fondaciji Save the Children. Fondacija je donirala 15 učionica i trening centar, te i sav nastavni materijal i obuku nastavnika koja će početi sredinom rujna. Predškolski odgoj će se odvijati u trajanju od 150-180 sati godišnje.
  Ravnatelj OŠ Braće Radića u Domaljevcu Stjepan Piljić  predočio je ministru sve aktualne teme iz rada škole, a osobito u svjetlu početka nove nastavne godine. -Ova škola, kao i cijela općina Domaljevac-Šamac ima problem odlaska stanovništva, a samim time i djece, osobito nakon poplava, no obrazovanje i boljitak djece ostaje naš prioritet rada. To je zamjetno i po rezultatima rada jer učenici iz naše škole ostvaruju odlične rezultate. Pored sportskih uspjeha ( prošle godine prvi, a ove godini drugu na županijskim natjecanjima), ostvarili smo zavidne rezultate i na drugim područjima, projekt građanin/Civitas te na županijskom natjecanju u matematici, naglasio je uz ostalo ravnatelj Stjepan Piljić za vrijeme radnog sastanka sa ministrom Pejićem.

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti