Više

  Počela nastava za učenike prvih razreda i predškole

  Najčitanije

  Danas (09.09.2019) počela je nastava za učenike prvih razreda osnovnih škola i predškolske odjele, a za učenike od 2.-9. razreda osnovnih škola i učenike srednjih škola na području Županije Posavske nastava je počela 02.09.2019. godine. Prigodne riječi za početak školske godine učenicima prvih razreda osnovnih škola i predškolskih odjela uputila je ministrica prosvjete, znanosti, kulture i športa Ana Andrić:

  -Dragi prvašići, ovo je vaš prvi susret sa školom, novim uzbuđenjima i novim prijateljima. Vjerujem da se veselite novom iskustvu, a vaši učitelji će vam pomoći da novi početak u vašem životu bude zanimljiv te da svaki novi dan čekate sa nestrpljenjem i radošću. Svima vama drage učenice i dragi učenici, vašim roditeljima, učiteljima i nastavnicima želim uspješan početak školske 2019./2020. godine, puno radosti, te uspješno školovanje. Vas najmlađe posebno molim da budete oprezni na putu do škole i na povratku doma, pozorno pratite prometne znakove i uočavate signalizaciju, poštujte upute svojih roditelja i učitelja. To je velik izazov te ispit što ga zajedno moramo položiti. Osobito apeliram na vozače neka imaju dodatan oprez. Sada kada je na ulicama mnogo mladih školaraca smanjite brzinu kako bismo zajedno osigurali osmijeh i radost naših najmlađih sugrađana, poručila je ministrica Andrić.

  U povodu početka nove školske godine ministrica Andrić je danas posjetila OŠ Braće Radića u Domaljevcu. Također je kroz emisiju „Otvorena vlada“ pojasnila koje je sve potpore studentima i učenicima ove godine osigurava Vlada Županije Posavske. – Vlada ŽP pomaže školovanje studentima koji studiraju na nekom od dislociranih studija u Orašju. Ministarstvo će i u ovoj akademskoj 2019./2020. dodijeliti studentske stipendije redovitim studentima učenicima generacije, zatim po osnovu uspjeha i studentima slabog imovnog stanja. Ministarstvo će kao i prethodnih godina sufinancirati prijevoz učenika s 50% troškova prijevoza. Budući općine sufinanciraju preostalih 50% troškova, prijevoz je za sve učenike osnovnih i srednjih škola na području Županije Posavske besplatan. Ministarstvo će u suradnji s Federalnim ministarstvom obrazovanja i nauke realizirati projekt nabave besplatnih udžbenika za učenike 2. razreda devetogodišnjeg osnovnog obrazovanja, a prvenstveno za one koji se nalaze u stanju socijalne potrebe prema podacima koje smo dobili od osnovnih škola, a radi se o 84 učenika. U tijeku je postupak nabave udžbenika a bit će podijeljeni u prvoj polovici rujna. Vlada Županije Posavske sufinancirat će preko Ministarstva i nabavu udžbenika za učenike od 1.-9. razreda osnovne

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti