Više

  Županijsko natjecanje iz projekta Civitas

  Najčitanije

  OŠ Ruđera Boškovića u Donjoj Mahali danas ( 19.04.) domaćin je održavanja 19.po redu natjecanja iz projekta Civitas (građanin). Sudjeluju ekipe učenika svih osnovnih i jedna srednja škola, koja će biti predstavnik na  državnoj smotri.
  Programom Civitasa učenici izdvajaju iz svojih lokalnih sredina aktualne teme na koje upozoravaju zajednicu, i time utječu na rješavanje određenih problema iz oblasti gospodarstva, poljoprivrede, ekologije, školstva, zdravstva i drugih tema. Izdvajamo neke od zanimljivih tema iz ranijih godina provođenja projekta Civitas : ne nasilju u školama, pitka voda, komunikativne veze, sigurnost i prijevoz učenika, zdrava sredina… i brojne druge.
  Na otvorenju 19. Županijskog natjecanja iz projekta Civitas riječi dobrodošlice svim sudionicima uputio je v.d. ravnatelja OŠ Ruđera Boškovića u Donjoj Mahali  Mato Vincetić. Zorica Raguž -Osmanagić ispred Ministarstva prosvjete, znanosti, kulture i športa uputila je također prigodne riječi u znaku uspješnog odvijanja natjecanja.

  –U ovogodišnjem natjecanju ukupno sudjeluje sedam ekipa osnovaca sa ukupno 150 učenika i jedna ekipa srednjoškolaca. Srednja škola Fra Martina Nedića u Orašju je predstavnik na državnoj smotri u Sarajevu jer ostale dvije škole nemaju svoje predstavnike. Državna smotra održat će se koncem svibnja. Ove godine također je planiran kamp, svojevrsna nagrada pobjedničkim timovima, kazao je u izjavi za medije Mijo Mijić županijski koordinator programa Civitas. Za isticanje je i 20 nastavnika koji sudjeluju u realiziranju projekta rada sa učenicima.

  Stručno povjerenstvo je odlučilo da su radovi učenika iz OŠ Vladimira Nazora iz Odžaka i OŠ Braće Radić iz Domaljevca jednako kvalitetni, te su dogovorno donijeli odluku da će učenici OŠ Braće Radić iz Domaljevca predstavljati Županiju Posavsku na državnoj smotri u Sarajevu. A učenici OŠ Vladimira Nazora iz Odžaka će ići u kategoriji osnovnih škola na ljetni kamp. Treće mjesto je osvojila OŠ Orašje, a od 4.-7. mjesta dijele sve ostale škole.

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti