Više

  Početak nastavne 2017./2018. školske godine na području Županije Posavske

  Najčitanije

  Danas (04.09.2017.) je počela nastava u osnovnim i srednjim školama na području Županije Posavske. Oko 2450 učenika je u osnovnim školama i oko 1350 učenika je u srednjim školama koji su danas sjeli u učeničke klupe.
  -Nastava je krenula bez većih poteškoća tako da je organizirana u svim školama. Negdje se već završavaju određeni radovi, ali manje-više sva infrastruktura je dočekala učenike, ističe Mario Pejić, ministar prosvjete, znanosti, kulture i športa u Vladi ŽP.
  Prvi razred osnovnih škola je upisalo oko 210 učenika i za njih će nastava početi 11.09.2017. kao i za učenike predškola. U prvi razred srednjih škola je upisano oko 290 učenika.
  -Ministarstvo prosvjete, znanosti, kulture i športa Županije Posavske u suradnji sa Federalnim ministarstvom obrazovanja i nauke organizirat će nabavku udžbenika za sve učenike prvih razreda, znači kompleti će biti besplatni. Vlada Županije Posavske je osigurala sredstva i za nabavku udžbenika za ostale učenike, tako da će u određenom iznosu sufinancirati nabavku udžbenika i za sve učenike od 2. do 9. razreda, rekao je ministar Pejić.

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti