Više

  Pokazna vježba vojske i civilnih struktura u slučaju zemljotresa i požara

  Najčitanije

  Predsjednik Vlade Županije Posavske Marijan Klaić ujedno i zapovjednik Županijskog stožera Civilne zaštite ocijenio je uspješnom današnju pokaznu vježbu „Pružanje pomoći civilnim vlastima u slučaju zemljotresa“ i „Pružanje pomoći civilnim vlastima u slučaju požara“. U pokaznoj vježbi u Orašju sudjelovalo je oko 100 pripadnika 3.pješačke bojne, 6.pješačke brigade OS BiH, pripadnici brigade Zračnih snaga OS BiH, CZ Županije Posavske, CZ općine Orašje, DVD-a, Crvenog križa, Policije i Doma zdravlja Orašje.


  Pokaznu su vježbu pratili predstavnici vojnih i civilnih struktura, OS BiH, međunarodnih snaga, zapovjednici, predstavnici domaćim i međunarodnih institucija.-Ovdje smo vidjeli na terenu da su svi uspješno i profesionalno obavili svoje zadaće, od vojske, civilne zaštite, vatrogasaca, medicinskog osoblja. Jedino na najvišoj razini nije tehnička osposobljenost, što je neophodno obnoviti, a tada bi uspjeh bio i veći u realnim uvjetima. Moram se prisjetiti da smo realne uvjete imali 2014. g. gdje smo zajedničkim snagama dali sve od sebe i organizirano se borili protiv elementarne nepogode. To je još jedno iskustvo koje nas upozorava da uvijek moramo biti pripravni za moguće krizne situacije, kazao je premijer Klaić.


  Zapovjednik 3 pješačke bojne, 6.pješačke brigade OS BiH Anto Klaić istaknuo je cilj pokazne vježbe, a to je združeno djelovanje i međusobna usklađenost pripadnika OS BiH, vatrogasnih postrojbi i ostalih sudionika sustava zaštite , spašavanja i evakuacije unesrećenih i materijalnih dobara u slučaju zemljotresa i požara na području Županije Posavske. Nakon jednosatnog trajanja vježbe i njenog uspješnog okončanja, premijer Klaić je u županijskoj Vladi u Orašju primio vojne časnike.

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti