Više

  Polaganje vijenaca uz Spomen obilježje u Vidovicama

  Najčitanije

  U znaku prisjećanja i pijeteta prema poginulim vitezovima Posavine koji su svoje živote ugradili u današnju slobodu građana općine Orašje jučer ( 23.listopada), kada općina Orašje obilježava svoj rođendan, položeni  su vijenci i cvijeće uz Spomen obilježje u Vidovicama na kojem su upisana imena 49 poginulih branitelja i civila iz navedene tri mjesne zajednice.

  U prisutnosti članova obitelji stradalih i brojnih mještana Vidovica, Kopanica i Jenjića, zatim branitelja, ratnih zapovjednika, predstavnika braniteljskih udruga, općinskih i županijskih dužnosnika, vojske i policije,  vlč. Josip Senjak je naglasio: -Da nije bilo branitelja, nas danas ovdje ne bi bilo i zato posebna hvala vama živim braniteljima, a na poseban način hvala poginulima! Na današnji dan prije 24 godine, nakon gotovo šestomjesečne okupacije hrvatski branitelji oslobodili su Vidovice. To je jedan od najvažnijih datuma u povijesti ove župe i ovoga mjesta.

  Program obilježavanja Dana općine Orašje nastavlja se danas polaganjem vijenaca na Spomen obilježju u Orašju, a potom će u kino dvorani  biti održana Svečana sjednica Općinskog vijeća, na kojoj će po prvi puta u poslijeratnom razdoblju biti uručena javna priznanja zaslužnima u različitim segmentima javnog i društvenog života općine Orašje.

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti