Više

  Poljoprivrednici sa oko 300 traktora blokirali promet u Posavini zbog neisplaćenih federalnih novčanih potpora

  Najčitanije

  ORAŠJE – Posavski poljoprivrednici iz općina Županije Posavske danas ( 27.07) izašli su na granični prijelaz i ceste (granični prijelazi Orašje- Županja, magistralni put Odžak-Modriča, regionalni put Orašje- Domaljevac) sa oko 250 traktora na tri lokacije, kako bi izrazili negodovanje i prosvjed zbog neisplaćenih federalnih novčanih potpora iz 2012.g. i 2014.g.

  -Radi se značajnim milijunskim dugovanjima koja znače opstanak poljoprivredne proizvodnje u Županiji Posavskoj. U 2012.g. dugovanja se odnose na proizvodnju duhana i soje,  dok u 2014.g, dug je za potpore nedovršene proizvodnje ( poplavljene površine) i sve proizvodnje koje su bile aktualne i trebale dobiti poticajna sredstva, pojašnjava ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva u Vladi Županije Posavske Mato Brkić.

  -Razumijemo ogorčenje poljoprivrednih proizvođača sa područja Županije Posavske i molimo više razine vlasti da udovolje opravdanim zahtjevima poljoprivrednih proizvođača, pogotovo uzimajući u obzor da su svi imali znatne materijalne štete na svojim usjevima, stadima životinja i na stambenim objektima tijekom prošlogodišnjih poplava. Ukoliko se brzo ne intervenira sa više razine i ne doznače sredstva, upitna je ne samo poljoprivreda u tri posavske općine, već i cjelokupno gospodarstvo našega područja, kaže ministar Brkić.
  Iz ministarstva  upućuju molbu svima  koji prometuju na lokacijama gdje se održavaju prosvjedi, ( granični prijelazi Orašje- Županja, magistralni put Odžak-Modriča, regionalni put Orašje- Domaljevac ) da imaju strpljenja i razumijevanja prema prosvjednicima a također i poljoprivrednike za razumijevanje putnika sa djecom i starim osobama.

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti