Više

  Posavina domaćin 4. sjednice Koordinacijskog tijela za međužupanijsku suradnju na području očuvanja i zaštite kulturno-povijesne baštine

  Najčitanije

  U petak, 2. prosinca, Županija Posavska je bila domaćin četvrte sjednice Koordinacijskog tijela za međužupanijsku suradnju na području očuvanja i zaštite kulturno-povijesne baštine.
  Na sjednici je nazočila i ministrica prosvjete, znanosti, kulture i sporta Županije Posavske, Ana Andrić, a na istoj je razgovarano o mogućnostima i aktivnostima zaštite i očuvanja kulturno-povijesne baštine, kao i mogućnostima suradnje s ostalim županijama i institucijama na ovom polju.
  Po završetku sjednice članovi koordinacije su posjetili Franjevački samostan u Tolisi, koji od 2007. godine nosi status nacionalnog spomenika, te se upoznali s radom novoosnovanog Muzeja Franjevačkog samostana Tolisa „Vrata Bosne“. Predsjednik koordinacije Ante Vujnović je po završetku posjeta u ime koordinacije izrazio zadovoljstvo posjetom Posavini te donesenim zaključcima kao i dosadašnjim tijekom implementacije usvojenih zaključaka s prethodnih sjednica, izvijestili su iz Ministarstva prosvjete, znanosti, kulture i sporta ŽP.

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti