Više

  Posjeta izaslanstva Županije Posavske Ministarstvu zdravstva RH

  Najčitanije

  Milan Kujundžić, ministar zdravstva u Vladi Republike Hrvatske sa suradnicima primio je jučer (27.03.) u Zagrebu u ministarstvu izaslanstvo iz Županije Posavske u kojem su bili: ministar zdravstva, rada i socijalne politike Damir Živković, ravnatelj Zavoda zdravstvenog osiguranja Županije Posavske Josip Vidović i dr. Perica Jelečević iz Županijske bolnice u Orašju.

  -Sastanak je održan između predstavnika Ministarstva zdravstva Republike Hrvatske, HZZO-a i predstavnika Županije Posavske, gdje smo se dogovorili da će suradnja biti dalje nastavljena i da ni jedan pacijent ne može  imati problem kada dolazi iz Posavine u Hrvatsku u bilo kojoj bolnici, da ćemo s limitima financijski pratiti, stručno pomoći razvijati suradnju između bolnica, edukaciju liječnika i sestara iz županija koji mogu doći u bolnice u RH. Bit ćemo u tijeku na dnevnoj, mjesečnoj razini glede potreba. Hrvati u Posavini neće biti zaboravljeni od ove Vlade i ovoga Ministarstva, zaključio je u izjavi nakon sastanka Milan Kujundžić, ministar zdravstva u Vladi  Republike Hrvatske.

  Damir Živković, ministar zdravstva u Vladi Županije Posavske po dolasku u Orašje izrazio je zadovoljstvo posjetom ministarstvu zdravstva Vlade RH, a osobito razgovorima koje je posavsko izaslanstvo vodilo sa ministrom Kujundžićem i njegovim suradnicima.-Informirali smo ministra o aktualnim temama iz zdravstvenog segmenta Županije Posavske. Ovo je potvrda opredijeljenosti sadašnje Vlade RH da pomognu našem području. Zdravstvo je od životne važnosti za Županiju Posavsku koja je u specifičnom položaju, praktično naslonjena na RH i sa bolnicama koje su joj u Vinkovcima i Slavonskome Brodu puno bliže nego su to klinički centri u Tuzli, Sarajevu ili Mostaru. Naravno da će naši pacijenti, prema onome što nam je ministar Kujundžić kazao , imati otvorena vrata kada je to potrebno i u drugim bolnicama u RH, stoga nam je iznimno važna suradnja i potpora Ministarstva zdravstva RH, zaključio je ministar Živković.

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti