Više

  Posjeta predstavnika Ambasade Kuvajta u BiH Vladi Županije Posavske i Županijskoj bolnici

  Najčitanije

  Visoki gost, predstavnik Ambasade države Kuvajt u BiH Ahmad Aldouwelah danas ( 22.01) posjetio je Vladu Županije Posavske i Županijsku bolnicu u Orašju. Radi se o posjeti sa ciljem službenog početka rada novog kardiološkog ultrazvuka vrijednog 175.00,00 KM, nabavljenog zahvaljujući donaciji Crvenog polumjeseca države Kuvajt.

  U Vladi Županije Posavske u Orašju predstavnika Ambasade države Kuvajta primio je dopredsjednik Vlade ŽP Alija Kusur. U razgovorima su sudjelovali ministar zdravstva, rada i socijalne politike Damir Živković i direktor Ureda za gospodarski razvoj Županije Posavske Franc Kljajić. Dopredsjednik Vlade ŽP Alija Kusur izrazio je dobrodošlicu gostima, zahvalio na donaciji koja će značajno unaprijediti zdravstvenu oblast Županije Posavske, i izrazio očekivanje nastavljanja suradnje. Gosti su sa domaćinima posjetili Županijsku bolnicu Orašje, obišli su Interni odjel gdje je instaliran vrijedan aparat, te su razgovarali sa osobljem bolnice i pacijentima.  Održan je potom i radni sastanak u uredu ravnateljice bolnice dr. Ružice Vukić.

  U izjavi za javnost zajednički su prenijeli zadovoljstvo suradnjom koja je rezultirala kupnjom aparata koji će služiti građanima Županije Posavske.

  Ahmad Aldouwelah predstavnik Ambasade države Kuvajt u BiH:
  -Posljednji puta smo ovdje bili prije godinu dana povodom završetka realizacije obnove kuća koje je financirao Crveni polumjesec države Kuvajt. Upravo smo na tom sastanku dogovorili nabavku ovog uređaj. Siguran sam da to neće biti posljednja donacija koju dajemo u ovoj Županiji i da ćemo nastaviti suradnju.

  Ružica Vukić ravnateljica Županijske bolnice Orašje:
  -Zahvaljujemo se predstavnicima Ambasade države Kuvajt, humanitarnoj organizaciji Crveni polumjesec i svima koji su sudjelovali u kupnji kvalitetnog kardiološkog ultrazvuka. To nam znači puno jer je od iznimne važnosti za sve naše kardiološke pacijente i unaprjeđenje rada naše ustanove.

  Prim. dr. Dario Mot, internista kardiolog, voditelj Internog odjela:
  -Ovo je jedan od boljih uređaja u svijetu. Dobili smo jedan vrhunski aparat kojim ćemo u svakom slučaju moći poboljšati našu dijagnostiku kod naših kardiovaskularnih bolesnika.

  Franc Kljajić direktor Ureda za gospodarski razvoj ŽP:
  -Od prvog dana sam u suradnji s Ambasadom države Kuvajt i sa Crvenim polumjesecom države Kuvajt koji su među prvima došli na ovaj teritorij nakon poplava. Odmah su ponudili svoju pomoć u stambenoj obnovi. Naše zadovoljstvo tim je veće jer suradnja je nastavljena kroz ovaj projekt, a nadamo se i kroz neke buduće projekte. Mi smo otvoreni za suradnju.

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti