Više

  Posjeta predstavnika Vlade Županije Posavske ministarstvu zdravstva Republike Hrvatske

  Najčitanije

  Predsjednik Vlade Županije Posavske Đuro Topić sa izaslanstvom u kojem su bili: ministar zdravstva i socijalne politike Damir Živković, ravnatelj Županijske bolnice Orašje prim. dr. med. Perica Jelečević i ravnatelj Zavoda zdravstvenog osiguranja Županije Posavske Josip Vidović, posjetili su ministarstvo zdravstva Republike Hrvatske s ciljem potpore daljnjem razvoju zdravstvenog sustava, odnosno osiguranja kvalitetnije zdravstvene zaštite stanovništvu Županije Posavske. Sastanak su održali sa ministrom zdravstva Republike Hrvatske Vili Berošem i suradnicima.
  Na sastanku je dogovoren nastavak liječenja pacijenata iz Županije Posavske u bolnicama u Republici Hrvatskoj. Razgovarano je i o mogućnostima povremenih dolazaka iz Republike Hrvatske nedostajućeg kadra prije svega specijalista na rad u Županijsku bolnicu u Orašje.

  -Nastavljamo uspješnu suradnju s Izaslanstvom Županije Posavske, osnažujemo program prekogranične suradnje s našim zdravstvenim ustanovama, nastavljamo edukaciju liječničkog osoblja i širimo mrežu zdravlja na dobrobit Hrvata u BiH, istaknuo je ministar Vili Beroš nakon održanog sastanka u Zagrebu.
  Ministar Beroš je obećao financijsku potporu pri investicijskim ulaganjima u nekretnine i opremu, podržao je projekte prekogranične suradnje te nastavak edukacije naših kadrova u zdravstvenim ustanovama Republike Hrvatske.

  -Nakon obavljenih konzultacija s ravnateljima zdravstvenih ustanova naše županije izdvojili smo prioritete koje smo prezentirali na ovom sastanku. Zahvalni smo RH i resornom ministarstvu na dosadašnjoj potpori te očekujemo nastavak odlične suradnje, izjavio je po dolasku u Orašje ministar Damir Živković.

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti