Više

  Posjeta Vladi ŽP u Orašju dr. Čovića i ministara u Vladi FBiH

  Najčitanije

  Predsjednik Vlade Županije Posavske Đuro Topić sa predsjednikom Skupštine Županije Posavske Blažom Župarićem primio je visoke dužnosnike u Vladi Županije Posavske u Orašju, predsjednika HNS-a i HDZ-a BiH dr. Dragana Čovića i ministre u Vladi F BiH Jelku Milićević, Zoru Dujmović i Matu Jozića. Sastanku su nazočili i ministri u Vladi Županije Posavske.

  Nakon radnog sastanka u uredu predsjednika Vlade ŽP, dužnosnici su u Vladi ŽP bili nazočni i sastanku Organizacijskog odbora filmskog festivala „Dani hrvatskog filma“, kojeg je utemeljio veliki glumac hrvatskog glumišta Ivo Gregurević.

  U izjavi za medije predsjednik Vlade ŽP Đuro Topić je kazao:
  -Imali smo danas čast ugostiti predsjednika HNS-a i predsjednika Hrvatske demokratske zajednice Bosne i Hercegovine zajedno s tri ministra iz federalne Vlade. Upoznali smo ih sa aktualnostima iz rada Vlade Županije Posavske i rada Skupštine, što planiramo uraditi u ovoj godini, našim prioritetima rada i s onim što u čemu su naša očekivanja potpore federalne i državne razine. Upoznali smo visoke dužnosnike s Programom rada Vlade i Skupštine, planom usvajanja zakona u Županiji Posavskoj, ali isto tako i sa potrebom sufinanciranja određenih projekata. Uz ostalo radi se o projektima u cestovnoj infrastrukturi, u sektoru zaštite od visokih voda odnosno vodoprivrednih objekata, sektoru zdravstva, komunalne infrastrukture i siguran sam da potpora neće izostati sa viših razina vlasti, kazao je predsjednik Vlade ŽP Topić.

  Predsjednik HNS-a i HDZ-a BiH dr. Dragan Čović također se obratio novinarima:
  U posljednjih 15 dana ovo je drugi put da koristimo prigodu iz različitih razloga biti ovdje, a iduću subotu ponovo smo Odžaku u Posavskoj Mahali. Danas je razlog prije svega da u prisustvu naših ministrica s federalne razine u dogovoru s predsjednikom Vlade prođemo one teme komunikacije između federalne razine i županijske kako bi sve ovo što je rekao predsjednik Vlade uistinu funkcioniralo i evidentno hoće, i na boljoj razini nego do sada. Analizirali smo kratko, pa evo i čak s aspekta onog vremena od prije 5 godina kada je ovo područje doživjelo katastrofalnu poplavu. Sve ono što smo planirali završit ćemo u nekom doglednom vremenu, jer to možemo zajedničkim snagama. Bar jednom u mjesec ili dva bit ćemo ovdje i zajednički rješavati zajedničke probleme, kazao je dr. Čović te prokomentirao razgovore vezano za još jedan sastanak održan u Vladi Županije Posavske a vezano za filmski festival u Orašju.
  -Dali smo ovaj put jednu posebnu dimenziju manifestaciji zbog tog što Ivo više nije među nama. Čini mi se da predsjednik Vlade može biti jako zadovoljan, bar kada je u pitanju komunikacija viši razina vlasti prema županijskoj. Želio sam doći jer imam osjećaj da se na taj način i drugi dodatno motiviraju da budu zajedno, kako bi se filmski festival podigao na još višu razinu. Naš je zajednički projekat nicanje spomenika, moguće i spomen kuće Ive Gregurevića. On je mnogo više od toga, i nije samo posavski, nije samo bh projekat, mnogo je to šire, jer je i uloga Ive Gregurevića bila takva. Ujedno to je pravi način da pošaljemo poruku kako promišljamo o prostoru Orašja i naše Posavine, kazao je dr. Čović.

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti