Više

  Potpisan Kolektivni ugovor o pravima i obvezama poslodavaca i radnika u djelatnosti zdravstva na teritoriji Županije Posavske

  Najčitanije

  U zgradi Vlade Županije Posavske danas (27.01.2022. g.) je potpisan Kolektivni ugovor o pravima i obvezama poslodavaca i radnika u djelatnosti zdravstva na teritoriji Županije Posavske. Ugovor su potpisali predsjednik Vlade ŽP Đuro Topić i predsjednik županijske organizacije Nezavisnog strukovnog sindikata radnika zaposlenih u Županiji Posavskoj Dejan Stjepanović. Potpisivanju ugovora nazočili su članovi Povjerenstva za provođenje pregovora sa sindikatima zdravstva Povjerenstvo za vođenje pregovora s Nezavisnim strukovnim sindikatom radnika zaposlenih u zdravstvu u Federaciji Bosne i Hercegovine – NSSRZUZ Posavske Županije na čelu s ministrom zdravstva i socijalne politike ŽP Damirom Živkovićem.

  -Raduje nas da je proces pregovaranja ili dogovaranja oko Kolektivnog ugovora za zdravstvene djelatnike u Županiji Posavskoj završen ovim današnjim činom potpisivanja ugovora. Potvrdili smo da je to dogovoreno za naredne dvije godine i da će ovim ugovorom prava djelatnika u zdravstvu biti popravljena kako ona materijalna tako i ostala prava koja se tiču i obaveza poslodavaca zdravstvenih ustanova prema djelatnicima, ali isto tako i nas iz Vlade. Vjerujem da ovim stvaramo dobre pretpostavke da suradnja između sindikata zdravstvenih djelatnika i Ministarstva i Vlade u naredne dvije godine, nadam se i duže bude, na jednoj zadovoljavajućoj razini. Ono što mi iz Vlade očekujemo je da se ovaj ugovor u biti punom implementacijom odrazi na kvalitetu zdravstvenih usluga na području Županije Posavske. U ovom vremenu globalne pandemije odajemo priznanje zdravstvenim djelatnicima, kroz covid dodatak koji je sastavni dio ugovora, na njihovom doprinosu za zdravstveno stanje na području Županije Posavske koji se nažalost zadnje dvije godine ogleda kroz prvenstveno borbu protiv koronavirusa, rekao je predsjednik Vlade ŽP Đuro Topić.

  -Kolektivni ugovor je najznačajniji akt za sve, pa tako i za zdravstvene djelatnike i drago nama je što je došlo do ovog potpisivanja da smo uspjeli usuglasiti stavove i dogovoriti se. Ovim Kolektivnim ugovorom pored povećanja plaće i povećanja koeficijenta svim zdravstvenim radnicima su izjednačena prava s drugim javnim sektorima u našoj Županiji što je za nas poseban uspjeh i zadovoljstvo. Nije sve ni u financijama, povećanje koeficijenata za 0,20 svim kategorijama je kad se obračunava na plaći je značajno povećanje. S te strane je psihički poticaj radnicima i priznanje koji rade u ovakvim uvjetima, pogotovo u ovo vrijeme pandemije. Ovaj ugovor ima dosta dodataka i promjena u odnosu na prethodni i u ovoj situaciji smo jako zadovoljni pogotovo jer su naznačene osobe koje rade posebno sa zaraženim osobama u ovoj pandemiji koja nas je zadesila sve u svijetu, izjavio je predsjednik županijske organizacije nezavisnog strukovnog sindikata radnika zaposlenih u zdravstvu u Županiji Posavskoj Dejan Stjepanović.

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti