Više

  Potpisan Kolektivni ugovor o pravima i obvezama poslodavaca i radnika u djelatnosti zdravstva na teritoriji Županije Posavske

  Najčitanije

  U zgradi Vlade Županije Posavske danas (15.07.2019. g.) je potpisan Kolektivni ugovor o pravima i obvezama poslodavaca i radnika u djelatnosti zdravstva na teritoriji Županije Posavske. Ugovor su potpisali predsjednik Vlade ŽP Đuro Topić i predsjednik županijske organizacije Nezavisnog strukovnog sindikata radnika zaposlenih u F BiH Dejan Stjepanović. Potpisivanju ugovora nazočili su članovi Povjerenstva za provođenje pregovora sa sindikatima zdravstva na čelu s ministrom zdravstva, rada i socijalne politike ŽP Damirom Živkovićem i predstavnicima Nezavisnog strukovnog sindikata radnika zaposlenih u F BiH u Županiji Posavskoj.

  -Danas smo potpisali kolektivni ugovor s neovisnim sindikatom zdravstvenih djelatnika u Županiji Posavskoj za narednih godinu dana. Ovo je prvi kolektivni ugovor koji je dogovoren za djelatnike javnih službi u Županiji Posavskoj. Naš tim za pregovore, koji je vodio resorni ministar, imao je korektne sugovornike u Neovisnom sindikatu zdravstvenih djelatnika, našli smo se između njihovih zahtjeva i mogućnosti Vlade odnosno našeg zdravstvenog sustava. Prava djelatnika se u najvećoj mjeri zadržavaju na razini koja su bila, osim dijela prava koja se tiču prava na regres i dane godišnjeg odmora. Vjerujem da ćemo ispoštovati sve što je danas dogovoreno i potpisano, te da ćemo time članove ovog sindikata odnosno djelatnike u zdravstvu učiniti zadovoljnim narednih godinu dana, rekao je predsjednik Vlade ŽP Đuro Topić.

  -Drago mi je da smo uspjeli potpisati kolektivni ugovor, pregovori su trajali dugo zbog tehničkih problema i drago mi je da smo ih uspjeli riješiti. Stavove smo vrlo lagano uspjeli usuglasiti u skladu s mogućnostima Vlade Županije Posavske. Kao predstavnik radnika očekujem i dalje suradnju s resornim ministarstvom i s predstavnicima vlasti kao i s poslodavcem kako bi djelatnici u zdravstvu i najviše naši građanima, zbog kojih i postoje zdravstvene ustanove u Županiji Posavskoj, bi bili zadovoljni. A zadovoljan radnik je najbolji radnik, izjavio je predsjednik županijske organizacije nezavisnog strukovnog sindikata radnika zaposlenih u F BiH Dejan Stjepanović.

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti