Više

  Potpisan Kolektivni ugovor o pravima i obvezama poslodavaca i radnika u djelatnosti zdravstva na teritoriju Županije Posavske

  Najčitanije

  U zgradi Vlade Županije Posavske u Orašju danas (27.03.2024. g.) potpisan je Kolektivni ugovor o pravima i obvezama poslodavaca i radnika u djelatnosti zdravstva na teritoriji Županije Posavske. Ugovor su potpisali predsjednik Vlade ŽP Đuro Topić i predsjednica organizacije Nezavisnog strukovnog sindikata radnika zaposlenih u Županiji Posavskoj Margita Živković Ivanović, u nazočnosti ministra zdravstva i socijalne politike Damira Živković.
  Nakon potpisivanja u izjavi za javnost izraženo je obostrano zadovoljstvo okončanjem pregovora i potpisivanjem kolektivnog ugovora.
  -Nakon poprilično dugih pregovora koje su vodili pregovarački timovi, usuglašen je tekst Kolektivnog ugovora koji smo danas potpisali, gdje su djelatnici u zdravstvenim ustanovama Županiji Posavskoj dobili bolje materijalne uvjete rada, i dodatno poboljšanje određenih prava, prvenstveno povećanje plaća djelatnika. Vjerujemo da će se time smanjiti potreba odlaska zdravstvenih djelatnika iz naših zdravstvenih ustanova, prvenstveno mislim na liječnike i medicinske sestre, izjavio je predsjednik Vlade ŽP Đuro Topić.
  U izjavi za javnost Margita Živković Ivanović, predsjednica sindikata svih uposlenih u zdravstvu Županije Posavske je kazala:-Nakon jednog dugog puta došli smo do cilja. Danas smo potpisali Kolektivni ugovor koji smo usuglasili 11.03.2024.g. Naravno, mi smo zadovoljni i povećanjem plaća. Zahvaljujem ministru Damiru Živkoviću i premijeru Đuri Topiću na uspješnom pregovaranju, razumijevanju i prihvaćanju zahtjeva sindikata.

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti