Više

  Potpisan Kolektivni ugovor za službenike organa uprave i sudske vlasti

  Najčitanije

  Kolektivni ugovor za službenike organa uprave i sudske vlasti u Federaciji Bosne i Hercegovine, koji su ranije utvrdili pregovarački timovi Vlade Federacije BiH i Sindikata državnih službenika i namještenika u organima državne službe, sudskoj vlasti i javnim ustanovama, potpisan je jučer (19.02.) u Sarajevu. Ugovor su potpisali predstavnici sedam županija, među kojima i Posavske Županije.

  Riječ je o drugom Kolektivnom ugovoru kojeg sadašnja Vlada FBiH potpisuje za to područje djelatnosti, a koji obuhvaća oko 40.000 uposlenih u javnoj upravi FBiH sa općinskog, županijske i federalne razine. Kolektivni ugovor je, uime Federalne vlade, potpisao federalni ministar pravde Mato Jozić s predstavnicima sedam županija koje su do sada usvojile ovaj ugovor i s predsjednikom Samostalnog sindikata državnih službenika FBiH Samirom Kurtovićem. Među predstavnicima županija bio je i predsjednik Vlade Županije Posavske Marijan Klaić.

  – Nadam se da će ovaj sporazum doprinijeti da državni službenici budu na raspolaganju građanima i da im pomažu da ostvare svoja prava – istakao je ministar Jozić. Kurtović je podsjetio da su pregovori prije potpisivanja trajali pola godine.- Dobili smo Kolektivni ugovor koji će zaštititi prava državnih službenika i namještenika u FBiH – rekao je Kurtović, te pozvao poslodavce da primjenjuju ovaj kolektivni ugovor koji je, kako smatra, harmoniziran sa svim propisima kada je riječ o državnoj službi, navodi se na službenoj web stranici Vlade Federacije BiH.

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti