Više

  Potpisan sporazum sa sindikatima

  Najčitanije

  Nakon višemjesečnih uspješnih pregovora predstavnika Vlade Županije Posavske i sindikata, postignut je zajednički dogovor na koji su se obvezale obje strane, a koji je rezultirao i jučerašnjim (9.6.) službenim potpisivanjem sporazuma. Sporazum o visini osnovice za obračun plaća za proračunske korisnike Županije Posavske potpisan je u Vladi Županije Posavske u Orašju.

  Potpisivanju je nazočio i stavio potpis na Sporazum predsjednik Vlade ŽP Đuro Topić. Sastanku su nazočili i ministri u Vladi Ana Andrić, ministrica prosvjete, znanosti, kulture i sporta i Željko Nedić, ministar MUP-a Županije Posavske.

  U sporazumu je dogovoreno povećanje osnovice sa 122 KM na 135 KM sa primjenom od 1.6.2022. g., a povećanje osnovice od još najmanje 6% bi krenulo od 1.1.2023. godine, rečeno je tijekom sastanka sa sindikalnim čelnicima. Obostrano je izraženo zadovoljstvo zbog razumijevanja Vlade za ukupnu situaciju povećanja svih životnih troškova, te sa druge strane razumijevanja sindikata za objektivne proračunske mogućnosti.

  Potpise na sporazum ispred sindikata stavili su: Berislav Živković, predsjednik županijskog saveza sindikata ŽP i predsjednici granskih sindikata iz ŽP: Stjepan Pejić (srednje obrazovanje ŽP), Ivica Vuković (osnovno obrazovanje ŽP), Zlatko Tuzlak (djelatnici MUP-a ŽP), Robert Bogdan (pravosuđe ŽP) i Daniel Dominković (državni službenici i namještenici u ŽP).

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti