Više

  Potpisan Ugovor koji regulira prava 26.000 državnih službenika i namještenika

  Najčitanije

  Ovlašteni predstavnici Vlade Federacije BiH, županijskih vlada i reprezentativnog sindikata, potpisali su Kolektivni ugovor za zaposlene u organima državne službe, sudske vlasti, javnih ustanova i drugih proračunskih korisnika kojim su regulirana prava za oko 26.000 državnih službenika i namještenika na nivou federalne, županijskih i općinskih administracija, među kojima su i s prostora Županije Posavske.

  U ime Vlade FBiH Ugovor je potpisao federalni ministar pravde Mato Jozić, koji je istakao da svima u Federaciji BiH treba biti jasno da samo zadovoljni i korektni djelatnici koji rade u organima uprave mogu doprinijeti da građani Federacije BiH budu njihov prioritet i na usluzi građanima.- Želim se zahvaliti svim potpisnicima ugovora. Mislim da smo našli najbolja rješenja u okviru financijskih mogućnosti Federacije BiH i županija, poručio je Jozić.

  Vlada Federacije BiH je s vladama Sarajevske, Srednjebosanske, Hercegovačko-neretvanske, Unsko-sanske, Bosansko-podrinjske, Zeničko-dobojske i Posavske Županije dala je suglasnost za potpisivanje ovog ugovora nakon dvomjesečnih pregovora. Pregovori su vođeni s reprezentativnim Samostalnim sindikatom državnih službenika i namještenika u organima državne službe, sudskoj vlasti i javnim ustanovama u FBiH koji su okončani davanjem suglasnosti tekstu ovog kolektivnog ugovora. U ime sindikata Samir Kurtović je izrazio zadovoljstvo što danas državna služba u Federaciji BiH ima novi Kolektivni ugovor koji će zaštiti prava svih državnih službenika i namještenika.

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti