Više

  Potpisan Ugovor o izvođenju radova na sanaciji i rekonstrukciji lokalnih cesta

  Najčitanije

  U Vladi Županije Posavske danas (19.10.) potpisan je Ugovor o izvođenju radova na sanaciji i rekonstrukciji lokalnih cesta u općinama Orašje i Domaljevac-Šamac za 2021. godinu. Potpisivanju ugovora između Ministarstva prometa, veza i zaštite okoliša Županije Posavske i odabranog ponuđača u otvorenom postupku javne nabavke nazočio je i predsjednik Vlade Županije Posavske Đuro Topić.

  Nakon okončanja postupka javne nabavke sukladno Zakonu o javnim nabavkama u BiH, te isteka roka za upućivanje eventualnih žalbi na sam postupak i odabir najpovoljnijeg ponuđača potpisan je Ugovor o izvođenju radova na sanaciji i rekonstrukciji lokalnih cesta u općinama Orašje i Domaljevac-Šamac. Ugovor je dodijeljen poduzeću „Galax-niskogradnja“ d.d. Brčko, a njegova je vrijednost 338.368,63 KM. Ugovor su potpisali ispred Ministarstva prometa, veza i zaštite okoliša Županije Posavske ministar Anes Osmanović te ovlašteni predstavnici ponuđača „Galax-niskogradnja“ d.o.o. Željko Krunić.

  Inicijativa za ovaj način investicijskog održavanja lokalnih cesta potekla je od Vlade Županije Posavske u skladu s Planom i Programom izgradnje, održavanja i zaštite javnih cesta za 2021. godinu kojeg je izradilo Ministarstvo prometa, veza i zaštite okoliša Županije Posavske. Kompletna aktivnost vođena je u koordinaciji s općinama Orašje i Domaljevac-Šamac koje su u konačnici i dale svoje prijedloge, a nakon realizacije investicija će biti prenesena na općine.

  -Vlada Županije Posavske s mjerodavnim ministarstvom nastavila je s praksom pomaganja općinama u rješavanju problematike vezane za javne ceste i s istom će nastaviti i u narednom periodu kako bi svim stanovnicima Županije Posavske stvorila uvjete za sigurno i nesmetano prometovanje na cestama. Sredstva za ovu namjenu osigurana su u Proračunu Županije Posavske za 2021. godinu na ekonomskom kodu 821500-rekonstrukcija i investicijsko održavanje lokalnih cesta, a realizacija ovog projekta planirana je Planom i Programom izgradnje, održavanja i zaštite javnih cesta ovog Ministarstva za 2021.godinu, izjavio je ministar Osmanović.

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti