Više

  Potpisan Ugovor o izvođenju radova za projekt kružnog toka u Odžaku

  Najčitanije

  U Odžaku je danas (01.09.) potpisan Ugovor o izvođenju radova za projekt „Izgradnja kružnog toka ispred Male vijećnice-Beledije“. Ugovor između Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica , Ministarstva prometa veza i zaštite okoliša Županije Posavske i poduzeća „Balegem“ d.o.o. kao odabranog ponuđača za izvođenje radova potpisali su federalni ministar Edin Ramić, ministar u Vladi Županije Posavske Anes Osmanović, te ovlašteni predstavnik ponuđača „ Balegem“ d.o.o. Gradačac Mehmed Beganović. Ceremoniji potpisivanja uz ostale bili su nazočni ministar pravosudja Županije Posavske Pero Radić, načelnica općine Odžak Nada Ćulap, predsjednica Općinskog vijeća Nasiha Torić.

  -Nakon okončanja postupka javne nabavke sukladno Zakonu o javnim nabavkama u BiH, te isteka roka za upućivanje eventualnih žalbi na sam postupak i odabir najpovoljnijeg ponuđača potpisan je Ugovor o izvođenju radova na „Izgradnji kružnog toka ispred Male vijećnice –Beledije“, a koji je dodijeljen poduzeću „Balegem“ d.o.o. Gradačac. Vrijednost ugovora je 286.281,65 KM, sa PDV-om. Rok izvođenja radova po ovom Ugovoru je 70 radnih dana od dana uvođenja izvođača u posao, a nadzor nad izvođenjem radova povjeren je poduzeću „Smajić-inženjering“ d.o.o. Goražde.
  Inicijativa za ovaj projekt kreirana je u Ministarstvu prometa veza i zaštite okoliša Županije Posavske, a zatim je nastavljena apliciranjem na Javni poziv Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica vezanog za obnovu i izgradnju infrastrukturnih objekata povratnika (putna unfrastruktura, sportski tereni, vodovod i kanalizacija, elektrosusavi, javna rasvjeta i slično).
  Kompletna aktivnost vođena je u koordinaciji sa općinom Odžak, a budući se radi o ulaganjima u tuđa sredstva, nakon realizacije investicija će biti prenesena na općinu.
  -Sredstva za ovu namjenu osigurana su u Proračunom Županije Posavske, te uz veliku pomoć Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica projekat postaje stvarnost, izjavio je ministar prometa, veza i zaštite okoliša Anes Osmanović. Ministar Osmanović kao i načelnica općine Ćulap ujedno su se zahvalili ministru Ramiću na svesrdnoj potpori koja se daje projektima iz Posavine, priopćili su iz Ministarstva prometa, veza i zaštite okoliša Županije Posavske.

  Danas je također u okviru ceremonijala potpisivanja ugovora u Odžaku upriličeno i potpisivanje ugovora za izgradnju infrastrukture stadiona sa predstavnicima HNK Dragovoljac Novo Selo Balegovac vrijednosti 5.000,00 KM.

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti