Više

  Potpisan ugovor za izradu Prostornog plana Županije Posavske 2019.-2039. g.

  Najčitanije

  Na radnom sastanku koji je organiziralo Ministarstvo gospodarstva, rada i prostornog uređenja 04.06. 2020.g. zaključen je ugovor između Ministarstva i Instituta za građevinarstvo „IG“ sa sjedištem u Banja Luci a koji se odnosi na izradu Prostornog plana Županije Posavske za razdoblje 2019.-2039. godine.
  -Ministarstvo je poduzelo niz radnji koje su bile neophodne s obzirom na obveze proistekle iz Zakona o prostornom uređenju i građenju Županije Posavske donesenog 2016. godine kao i usvajanja Izmjena i dopuna istog Zakona u 2019. godini stvorili su se uvjeti za raspisivanje natječaja za izradu Prostornog plana Županije Posavske za razdoblje 2019.-2039.
  Po provedenom natječaju koji je zaključen početkom 2020. godine odabran je ponuđač Institut za građevinarstvo „IG“ Banja Luka koji je zadovoljio uvjete natječaja u pogledu referenci, te je dao najpovoljniju ponudu-cijene usluge za izradu Prostornog plana.
  Vrijednost potpisanog ugovora za izradu Prostornog plana Županije Posavske iznosi 75.231,00 KM sa PDV-om. Rok za izvršenje ugovora je 12 mjeseci počevši od dana zaključenja istog.
  Izrada Prostornog plana obuhvaća izradu Studija ranjivosti prostora Županije Posavske, snimanje i ocjena postojećeg stanja i problema u prostora i uređenju, ciljeve prostornog razvoja te izradu prednacrta, nacrta i prijedloga Prostornog plana uz provođenje javnih rasprava kao i mogućnosti javnog uvida u predloženi planski dokument.
  Osnovni cilj je dobiti Prostorni plan koji će osigurati i stvoriti uvjete u pogledu očuvanja i uređenja prostora kao i dati razvojne šanse kroz uređenje građevinskog, poljoprivrednog, šumskog zemljišta, vodnih površina, zaštićenih i rekreacijskih područja te posebno infrastrukture, izjavio je ministar gospodarstva i prostornog uređenja Vlade Županije Posavske Dragutin Živković nakon potpisivanja ugovora.

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti