Više

  Potpisani kolektivni ugovori sa sindikatima osnovnog i srednjeg obrazovanja

  Najčitanije

  Nakon što je Vlada Županije Posavske jučer (31.3.2022. g.) dala suglasnost na kolektivne ugovore za djelatnost osnovnog i srednjeg obrazovanja u Županiji Posavskoj, upriličeno je potpisivanje. Na tekst ugovora svoje potpise su stavili predsjednik Vlade ŽP Đuro Topić, u ime Samostalnog sindikata osnovnog obrazovanja i odgoja Županije Posavske Ivo Vuković i u ime Samostalnog sindikata srednjeg obrazovanja Županije Posavske Stjepo Pejić. Potpisivanju su nazočili i ministrica prosvjete, znanosti, kulture i sporta ŽP Ana Andrić i predstavnica Sindikata srednjeg obrazovanja ŽP Ljubica Nedić.

  -Najbitnije je da se može čestitati i jednoj i drugoj strani na postignutom dogovoru. Zahvaljujući i jednom i drugom pregovaračkom timu imamo dobre kolektivne ugovore. Vjerujem da je ovo dobra osnova ne samo za ove dvije godine nego i za duže vrijeme, rekao je predsjednik Vlade ŽP Đuro Topić.

  -Mislim da su kolektivni ugovori dobri, i prošli put smo imali dobar tekst kolektivnog ugovora, a što se tiče osnovice to će se uređivati Zakonom o plaćama. Zahvaljujem predstavnicima sindikata, ravnateljima i djelatnicima koji su unatoč pandemiji i svim izazovima s kojima se susreću, odradili svoj posao profesionalno, imali veliko strpljenje, posvećivali toliko pažnje i učenicima i roditeljima tako da smo uspjeli provesti nastavu na najbolji mogući način s obzirom na sve što nas je susretalo tijekom ove zadnje dvije godine, kazala je ministrica prosvjete, znanosti, kulture i sporta ŽP Ana Andrić.
  Predsjednici sindikata su izrazili zadovoljstvo postignutim dogovorom.

  -Prije svega bih se zahvalio predsjedniku Vlade, Vladi Županije Posavske i resornoj ministrici na uspješnim pregovorima. Ne mogu reći da smo prezadovoljni u konačnici, naši zahtjevi nisu svi ispunjeni, ali našli smo nekakav kompromis u suradnji s Ministarstvom, kazao je predsjednik Samostalnog sindikata osnovnog obrazovanja i odgoja ŽP Ivo Vuković.
  -Želim zahvaliti ministrici kao predsjednici povjerenstva za pregovaranje za novi kolektivni ugovor i predsjedniku Vlade na čijoj sjednici naš kolektivni ugovor odobren. Zahvaljujem se na suradnji, mislim da smo odradili dobar posao, a nastavak slijedi, rekao je predsjednik Samostalnog sindikata srednjeg obrazovanja ŽP Stjepo Pejić.

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti