Više

  Potpisani kolektivni ugovori sa sindikatima osnovnog i srednjeg obrazovanja

  Najčitanije

  U zgradi Vlade Županije Posavske u Orašju danas (06.07.) potpisani su kolektivni ugovori za djelatnost osnovnog i srednjeg obrazovanja u Županiji Posavskoj. Ugovore je potpisao u ime Vlade ŽP predsjednik Đuro Topić, a u ime Samostalnog sindikata osnovnog obrazovanja i odgoja Županije Posavske Ivo Vuković i u ime Samostalnog sindikata srednjeg obrazovanja Županije Posavske Stjepo Pejić. Potpisivanju ugovora nazočila je Ana Andrić, ministrica prosvjete, znanosti kulture i sporta u Vladi ŽP, Nada Dujković, pomoćnica ministrice za obrazovanje, Selvedin Šatorović, predsjednik Saveza samostalnih sindikata BiH i predsjednik Sindikata osnovnog obrazovanja i odgoja Federacije BiH, te Admir Terzić, predsjednik Sindikata srednjeg i visokog obrazovanja, odgoja, znanosti i kulture BiH.

  -Ovim ugovorima smo, zahvaljujući i jednom i drugom pregovaračkom timu, definirali sve ono što uređuje obaveze nas kao poslodavaca prema djelatnicima u prosvjeti, ali isto tako i samih djelatnika prema sustavu obrazovanja na području Županije Posavske. Omogućeno je povećanje koeficijenata za nastavnike i profesore u osnovnim i srednjim školama. Vjerujem da smo dobili kvalitetne ugovore koji će omogućiti da korigiramo i koeficijente za nastavnike i profesore u srednjim školama početkom sljedeće školske godine, a isto tako da uredimo sva ostala prava. Ono što smo danas istaknuli na ovom sastanku je da se nadamo da će naredna školska godina krenuti redovno i da će osnovno i srednje obrazovanje na području Županije Posavske funkcionirati normalno, u izravnoj komunikaciji nastavnika i učenika, izjavio je predsjednik Vlade ŽP Đuro Topić.

  U izjavi za medije Ivo Vuković, predsjednik Samostalnog sindikata osnovnog obrazovanja i odgoja ŽP izrazio je zadovoljstvo potpisanim kolektivnim ugovorom te postignutim socijalnim dijalogom s predstavnicima Vlade ŽP, a Selvedin Šatorović, predsjednik Saveza samostalnih sindikata BiH i predsjednik Sindikata osnovnog obrazovanja i odgoja FBiH čestitao je predsjednicima odbora sindikata osnovnog i srednjeg obrazovanja ŽP kao i predstavnicima Vlade ŽP na dobro obavljenom poslu.

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti