Više

  Potpisivanje Ugovora o izvođenju radova na R-464-a Odžak-Donji Svilaj

  Najčitanije

  U Ministarstvu prometa, veza, turizma i zaštite okoliša, danas je potpisan Ugovor o izvođenju radova na sanaciji i rekonstrukciji regionalne ceste R-464-a Odžak-Donji Svilaj, na dionici od Kružnog toka do raskrižja sa ulicom Atifa Šapčanina. Nakon okončanja postupka javne nabavke, ugovor je potpisan sa poduzećem „Balegem“ d.o.o. Gradačac. Vrijednost radova je 99.316,62 KM, a rok izvođenja radova je 20 radnih dana od dana uvođenja u posao.

  Ovim Ugovorom obuhvaćeni su radovi na izgradnji obostrane pješačke staze, duž cijele dužine trase ( 214,17 m), odvodnja oborinskih voda sa ugradnjom novih slivnika, te proširenje kolnika na obje strane na ukupnu širinu od 5,80 m.
  Nakon potpisivanja ugovora ministar Anes Osmanović izjavio je da su sredstva za ovaj projekt osigurana u Proračunu Županije Posavske za 2019. godinu, kao i da će realizacijom ovog projekta, koji se naslanja na projekat izgradnje kružnog toka, dio uže gradske jezgre grada Odžaka dobiti potpuno drugačiju sliku, na zadovoljstvo svih građana općine Odžak.

  U ministarstvu su pripremili još nekoliko projekata za realizaciju, kako na prostoru općine Odžak, tako i u općinama Orašje i Domaljevac-Šamac. U narednom tjednu planirano je potpisivanje ugovora za općine Orašje i Domaljevac-Šamac, kao i početak procedure izbora najpovoljnijeg izvođača radova za nova dva projekta u Odžaku i Orašju.

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti