Više

  Potpisivanje ugovora o subvencioniranju prvog rješavanja stambenog pitanja mladih obitelji

  Najčitanije

  U zgradi Vlade Županije Posavske u Orašju danas (8.12.) upriličeno je potpisivanje ugovora o subvencioniranju prvog rješavanja stambenog pitanja mladih obitelji. Po Javnom pozivu za subvencioniranje prvog rješavanja stambenog pitanja mladih obitelji ostvarilo je 27 obitelji. Ravnatelj Ureda za obnovu, stambeno zbrinjavanje i raseljene osobe Vlade Županije Posavske Ilija Bernatović potpisao je ugovore s korisnicima subvencije.
  Vrijednost dodijeljene subvencije iznosi 1,5 prosječne mjesečno neto plaće isplaćene u Federaciji BiH u prvom tromjesečju tekuće kalendarske godine prema podatku Federalnog zavoda za statistiku, ove godine je taj iznos 1611,00 KM.

  -Danas je 27 obitelji potpisalo ugovor koji su putem Javnog poziva ostvarili pravo na subvenciju. Nepovratna sredstva na ime rješavanja stambenog pitanja mlade obitelji su u iznosu od 1611,00 KM, a period subvencioniranja se produžava za dvije godine za svako dijete, rekao je ravnatelj Ureda za obnovu, stambeno zbrinjavanje i raseljene osobe Vlade Županije Posavske Ilija Bernatović.
  Predsjednik Vlade Županije Posavske Đuro Topić je čestitao korisnicima subvencije. -Drago mi je da se ovaj proces okončao činom potpisivanja kojim ulazite u drugu fazu implementacije ovog ugovora. Prvo vam čestitam, te želim da predviđena sredstva uspješno realizirate do kraja i da ne bude problema u pravdanju vaših obveza prema Uredu. Nadam se da će ih mnogi od vas i produžiti na način na koji je to predviđeno. Subvencija od ove godine prati kretanje prosječne plaće Federacije, više nije fiksna zbog inflatornih kretanja.

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti