Više

  Potpisivanje ugovora za novoosnovane obrte i za regresiranje kamata

  Najčitanije

  U zgradi Vlade Županije Posavske u Orašju danas (19.10.) upriličeno je potpisivanje ugovora o dodjeli (refundaciji) nepovratnih financijskih sredstava namijenjenih regresiranju kamata na investicijske kredite i kredite za nabavku obrtnih sredstava te o dodjeli (refundaciji) nepovratnih financijskih sredstava kao podrške novoosnovanim obrtima. Ugovore s Ministarstvom gospodarstva i prostornog uređanja ŽP danas su potpisali obrtnici s područja općina Orašje i Domaljevac-Šamac, a potpisivanje s obrtnicima iz općine Odžak biti će u ponedjeljak 22.10. u 8:30 u zgradi Vlade ŽP u Odžaku.

  Po provedenom „Javnom pozivu za prikupljanje zahtjeva za dodjelu (refundaciju) nepovratnih financijskih sredstava namijenjenih regresiranju kamata na investicijske kredite i kredite za nabavku obrtnih sredstava“ 31 gospodarsko društvo (obrt) s područja Županije Posavske ostvarilo je pravo potpisivanja ugovora s Ministarstvom gospodarstva i prostornog uređenja ŽP. Radi se o regresiranju 70% kamata za kreditna sredstva koja su u ukupnom iznosu od 6.372.000,00 KM.
  Pravo potpisivanja ugovora po provedenom „Javnom pozivu za podnošenje prijava za dodjelu (refundaciju) nepovratnih financijskih sredstava kao podrška novoosnovanim obrtima“ ostvario je 21 obrtnik.

  -Javne pozive objavljujemo već 4 godine i smatram da su sredstva koja se dodjeljuju svake godine poduzetnicima korisna u njihovom razvoju i poticanju upošljavanja, izjavio je ministar gospodarstva i prostornog uređenja u Vladi Županije Posavske Darko Kasap.

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti