Više

  Potvrda imenovanja predsjednika Vlade ŽP Đure Topića i devet ministara na II. izvanrednoj sjednici Skupštine ŽP

  Najčitanije

  U sjedištu zakonodavne vlasti Županije Posavske, u Domaljevcu, danas (07.02.) održana je II. izvanredna sjednica Skupštine Županije Posavske sa jedinom točkom dnevnoga reda: Prijedlog odluke o potvrđivanju imenovanja Predsjednika i članova Vlade Županije Posavske.
  Skupština je usvojila Odluku kojom je potvrđeno imenovanje predsjednika Vlade Đuru Topića i članova županijske Vlade:
  Željko Nedić, Ministarstvo unutarnjih poslova Županije Posavske,
  Mirsad Ahmetović, Ministarstvo pravosuđa i uprave, zamjenik predsjednika Vlade ŽP,
  Mijo Stanić, Ministarstvo financija,
  Pero Radić, Ministarstvo prometa, veza i zaštite okoliša,
  Ana Andrić, Ministarstvo prosvjete, znanosti, kulture i sporta,
  Damir Živković, Ministarstvo zdravstva i socijalne politike,
  Mato Brkić, Ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva,
  Dragutin Živković, Ministarstvo gospodarstva, rada i prostornog uređenja,
  Ilija Mišković, Ministarstvo branitelja.

  Skupština Županije Posavske ranijim izborom izaslanika u Dom naroda Parlamenta FBiH i današnjim potvrđivanjem imenovanja Vlade Županije Posavske je okončala formiranje vlasti nakon Općih izbora 2022 u BiH.

  Nakon zasjedanja Skupštine predsjednik Vlade Županije Posavske Đuro Topić u izjavi za medije je kazao:
  -Danas smo završili implementaciju rezultata izbora koji su održani početkom listopada prošle godine. Znači, nakon konstituiranja Skupštine ŽP danas smo konstituirali Vladu Županije Posavske u sazivu koji je obznanjen. Implementirali smo izborne rezultate u kojima smo kao HDZ Bosne i Hercegovine osvojili izbornu pobjedu, te implementirali sporazum koji je stranka potpisala sa strankama osmorke za implementaciju rezultata izbora na svim razinama vlasti. Većina je ministara iz ranijeg saziva, u čemu se ogleda kontinuitet rada što je dobra osnova kako ne bi trošili vrijeme na prilagodbu, još više intenzivirali rad i nastavili tamo gdje smo stali u prošlom mandatu, kazao je predsjednik Vlade ŽP Topić koji je tijekom skupštinskog zasjedanja predstavio smjernice rada Vlade. Među njima naglasio je jačanje gospodarstva i poljoprivrede, te rješavanje infrastrukturnih problema, kako onih koji su u izravnoj nadležnosti županije, tako i onih koji su u nadležnosti općina i grada. Također je istaknuo kako će Vlada nastaviti s demografskim mjerama i s podizanjem kvalitete zdravstvenih usluga. Visoko među prioritetima naglasio je i teme vezane za braniteljsku populaciju, što će biti prioritet rada ministra branitelja, kazao je predsjednik Vlade Topić.

  U izjavi za medije predsjednik Skupštine Županije Posavske Blaž Župarić izrazio je zadovoljstvo što je Županija Posavske među županijama s hrvatskom većinom među prvima imenovala novu Vladu.
  -Prvi smo konstituirali Skupštinu Županije Posavske nakon općih izbora i danas smo to potvrdili imenovanjem Vlade Županije Posavske. Imenovana Vlada ima legalitet, legitimitet i radno iskustvo. Radi se o dobrom dijelu o ministrima i predsjedniku Vlade koji su radili i u prošlom sazivu u teškim vremenima, u vremenima pandemije, dobro su radili svoj posao, a uz to je Vlada pojačana s dva nova ministra. Od Vlade ŽP očekujemo da ubrzano krene s realiziranjem programa rada. Predsjednik Vlade je za ovu godinu predočio smjernice djelovanja i vjerujem da će uspješno ići u tom smjeru kako bi svaki žitelj Županije Posavske osjetio dobrobit od njenog rada, jer to zapravo građani ove županije i zavređuju, kazao je predsjednik Skupštine Župarić.

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti