Više

  Povećanje dječjeg doplatka na 50,00 KM za područje Županije Posavske

  Najčitanije

  Vlada Županije Posavske je na 54. sjednici Vlade održanoj dana 06.08.2020. godine usvojila Odluku o povećanju dječjeg doplatka od 01.09.2020. godine sa 45,00 KM na 50,00 KM.

  Pravo na dječji doplatak ostvaruju sva djeca do navršene 15 godine života. Iznos doplatka po djetetu je 50,00 KM, pravo na uvećani iznos doplatka za 30 % u iznosu od 65,00 KM imaju roditelji za treće i svako slijedeće dijete, dok pravo na dječji doplatak uvećan za 50% tj u iznosu od 75,00 KM pripada djetetu koje je bez oba ili jednog roditelja, djetetu s posebnim potrebama, obitelji u kojoj su oba ili jedan roditelj osobe sa invaliditetom sa postotkom invalidnosti od 60 %, djetetu oboljelom od šećerne bolesti, karcinoma, leukemije TBC, epilepsije i celijakije kao i djetetu korisnika pomoći za uzdržavanje.

  Dječji doplatak na području Županije Posavske je trenutno po iznosu najveći na području Federacije BiH.

  -Iako je trenutno teška situacija na području Županije Posavske, kao i na cijelom području Federacije BiH, zbog borbe sa novim koronavirusom COVID-19 Vlada Županije Posavske i Ministarstvo zdravstva i socijalne politike nisu zaboravili na naše najmlađe i zalažu se za veća prava obitelji s djecom. U narednim godinama Ministarstvo zdravstva i socijalne politike će se i dalje boriti za povećanje iznosa dječjeg doplatka, podizanje dobne granice ostvarenja dječjeg doplatka i većih prava obitelji s djecom, izjavio je ministar zdravstva i socijalne politike u Vladi ŽP Damir Živković.

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti