Više

  Povodom Dana OS BiH „Dan otvorenih vrata“ i postrojavanje postrojbe

  Najčitanije

  Povodom 1. prosinca Dana oružanih snaga Bosne i Hercegovine i 14. obljetnice osnutka OS BiH jučer (27.11.) održana je središnja svečanost, izvršeno je postrojavanje postrojbe smještene u vojarni „Sinovi Posavine“ u Bukovoj Gredi. Postrojavanje je izvršio v.d. zapovjednika 3.bojne 6. pješačke brigade bojnik Zvonko Oršolić koji je uputio čestitke svim pripadnicima OS BiH te je održao prigodan govor. Na svečanosti su uz ostale bili nazočni: predstavnik županijskih institucija Blaž Župarić, predsjednik Skupštine Županije Posavske, Mario Oršolić, predsjednik Općinskog vijeća Općine Orašje, predstavnici civilnih institucija sa područja Županije Posavske i predstavnici EUFOR-a LOT kuće Brčko.

  -OS BiH pokazuju kontinuiranu spremnost i opredjeljenje da služe svim građanima BiH, a to se očituje kroz angažiranje na pomoći civilnim vlastima u svim kriznim situacijama uz ostalo u elementarnim nepogodama. U cjelokupnim operacijama humanitarnog deminiranja u BiH, OS BiH sudjeluju sa više od 20%. Ono što je posebno evidentno je angažiranje 2. deminerske satnije na našem području već četvrtu godinu za redom, istaknuo je u govoru je v.d. zapovjednika bojnik Zvonko Oršolić.

  Povodom Dana oružanih snaga OS BiH u vojarni „Sinovi Posavine“ 22.11. održan je „Dan otvorenih vrata“ za učenike osnovnih škola s područja Županije Posavske. Oko 200 učenika iz 7 osnovnih škola pratilo je predavanju o rukovanju puškom te je poslije njih 40 sudjelovalo u natjecanju u rasklapanju i sklapanju puške. U natjecanju djevojčica prvo mjesto je osvojila Ana Čalušić iz OŠ Braće Radića Domaljevac, drugo Maja Martinović iz OŠ Orašje i treće mjesto Tea Kopić iz OŠ Stjepana Radića Bok. Kod učenika najuspješniji je bio Benedikt Lušić iz OŠ Braće Radića Domaljevac, drugo mjesto Josip Perić iz OŠ Stjepana Radića Bok i treće Adin Sejdić iz OŠ Vladimira Nazora Odžak.
  Pripadnici 3. pješačke bojne na poligonu su učenicima predstavili i vojnu opremu kojom raspolažu.

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti