Više

  Poziv za sudjelovanje u programu sufinanciranja zapošljavanja „Prvo radno iskustvo 2019“

  Najčitanije

  Vlada Županije Posavske je danas (09.07.2019.g.) potpisala ugovore o sufinanciranju upošljavanja četiri vježbenika s Općinom Odžak i Crvenim križem općine Orašje. Ugovorom Vlada preuzima obvezu sufinanciranja upošljavanja vježbenika, u iznosu od 600,00 KM mjesečno, a s kojima su Općina Odžak i Crveni križ općine Orašje potpisali Ugovor o radu na godinu dana i za koje su se prijavili na Javni poziv za sudjelovanje u Programu sufinanciranja zapošljavanja 2019., raspisanom od strane Federalnog zavoda za zapošljavanje i to za mjeru „Prvo radno iskustvo 2019“.

  Programom sufinanciranja zapošljavanja „Prvo radno iskustvo 2019“ nastoji se što većem broju mladih osoba omogućiti osposobljavanje za rad u struci i stjecanje prvog radnog iskustva u zvanju za koje su se školovale, te na taj način poboljšati njihovu konkurentnost i integraciju na tržištu rada.

  Federalni zavod za zapošljavanje je poslodavcima ponudio sufinanciranje upošljavanja nezaposlenih osoba u dobi do 30 godina, sa završenom visokom stručnom spremom (VII stupanj) ili najmanje završenim prvim ciklusom po Bolonjskom načinu studiranja (180/240 ECTS), zasnivanjem radnog odnosa na period od 12 mjeseci.

  Budući da su pojedine institucije, udruge i tijela uprave u Županiji Posavskoj odlučile aplicirati za navedenu mjeru, Vlada Županije Posavske je donijela Zaključak kojim iskazuje spremnost da sufinancira prijem vježbenika – osoba koje poslije stečene visoke stručne spreme prvi put zasnivaju radni odnosu u tom zanimanju na području Županije Posavske, kroz mjeru „Prvo radno iskustvo 2019“, objavljene od strane Federalnog zavoda za zapošljavanje, kako bi u konačnici angažman ovih osoba išao financijski minimalno na teret tih tijela odnosno institucija i udruga.

  Uskoro se očekuje javni poziv Ministarstva gospodarstva i prostornog uređenja Županije Posavske kojim će se omogućiti sufinanciranje vježbenika u realnom sektoru.

  Program sufinanciranja zapošljavanja – „Prvo radno iskustvo 2019“

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti