Više

  Predsjednica RH Kolinda Grabar-Kitarović posjetila Orašje

  Najčitanije

  Predsjednica RH Kolinda Grabar-Kitarović posjetila je Orašje i duhovno središte Posavine, franjevački samostan u Tolisi. U Orašju su je dočekali predsjednici Skupštine i Vlade Županije Posavske Blaž Župarić i Đuro Topić sa suradnicima, načelnici općina, te brojni lokalni županijski i općinski dužnosnici, kao i osobe iz javnog i političkog života tri posavske općine.

  Ispred središnjeg Spomen obilježja za poginule branitelje u Orašju predsjednica RH Grabar-Kitarović zapalila je svijeće skupa sa brojnim izaslanstvima, uz ostale sa predstavnicima Udruga iz Domovinskoga rata općine Orašje i Županije Posavske. Također se družila sa građanima kroz neprotokolaran i ležeran razgovor u oraškom In caffeu, a onda se uputila prema Domu za stare osobe „Revira“ Orašje u pratnji, uz ostale, saborskog zastupnika iz Posavine Ivice Mišića.

  Predsjednica RH Grabar-Kitarović boravak u Orašju je iskoristila i da upali svijeću pokraj spomenika na grobu velikana hrvatskog glumišta Ive Gregurevića, skupa sa predsjednikom Vlade ŽP. Na kraju boravka predsjednica je posjetila i franjevački samostan u Tolisi gdje se sastala sa gvardijanom toliškog samostana fra Mariom Jurićem i svećenicima. U izjavu za medije predsjednik Vlade ŽP Đuro Topić izrazio je zadovoljstvo i čast što je predsjednica RH Kolinda Grabar-Kitarović posjetila Županiju Posavsku.

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti