Više

  Predsjednici Vlada Klaić, Herceg i Ćosić o aktualnim temama iz mjerodavnosti županija

  Najčitanije

  Predsjednik Vlade Županije Posavske Marijan Klaić ,Hercegovačko-neretvanske (Nevenko Herceg) i Zapadnohercegovačke županije (Zdenko Ćosić) održali su jučer (22.03) u Mostaru sastanak na kojem se razgovaralo o aktualnim temama iz mjerodavnosti županija.

  Uz ostale teme razgovora bilo je riječi o provedbi i donošenju zakonskih rješenja na razinama županija, među kojima, Zakona o državnoj službi, Zakona o radu i Zakona o plaćama, te općim i granskim kolektivnim ugovorima. Sudionici razgovora suglasni su kako je potrebno dosljedno provesti dogovorena načela zakonskih rješenja na višim i nižim razinama vlasti.

  Osim toga, istaknuti su problemi u oblasti obrazovanja, a na poseban način udžbenička politika. Predsjednici Klaić, Herceg i Ćosić istaknuli su nužnost donošenja novih zakonskih rješenja kako bi se zaustavila praksa izdavanja skupih udžbenika koji imaju kratak rok uporabe.

  Sudionici sastanka složili su se kako je potrebno nastaviti suradnju i kada su u pitanju mogućnosti korištenja fondova prekogranične suradnje. U tom kontekstu izrazili su spremnost zajedničkog apliciranja na različite programe EU, ističući nedavno otvoren program INTERREG Republika Hrvatska-BiH-Crna Gora, Adrion i dr.

  Na kraju sastanka, sudionici su se osvrnuli na skoro održavanje tradicionalne Posavske večeri u Mostaru, ističući kako je cilj takve večeri upravo bolja suradnja županija, koju je potrebno unaprjeđivati i nastavkom kontinuiranih sastanaka poput današnjeg.

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti