Više

  Predsjednik FBiH Marinko Čavara otvorio manifestaciju „Dani Tolise 2022.“

  Najčitanije

  Predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara sinoć (31.05.) otvorio je u toliškom Dvoru 16. po redu manifestaciju „Dani Tolise“, kao njen visoki pokrovitelj.
  -U vremenu u kojem promišljamo o svim strahovima kojima smo bombardirani u zadnje dvije godine, osobito strahotama strašnog rata u susjedstvu i posljedicama koje će on donijeti, upravo Dane Tolise doživljavam kao vrijeme kojem nam daje snagu, veselje i radost u životu i manifestaciju koja razbija sve strahove s kojima smo suočeni. Tako ste i vi nakon strašne poplave 2014. godine, pokazali da nema granice između mogućeg i nemogućeg i nakon svega, ovaj narod živi u plodnosti i bogatstvu ovoga prostora, poručio je predsjednik Marinko Čavara.

  Vlada Županije Posavske podupire sve kulturne manifestacije u tri posavske općine koje njeguju kulturnu baštinu posavskoga kraja, tako i ovu respektabilnu manifestaciju koju organizira Zaklada Terra Tolis. Tim je povodom otvorenju bio nazočan i predsjednik Vlade Županije Posavske Đuro Topić koji je uputio prigodne riječi uz otvorenje, te zahvalio svima koji radom i idejama doprinose očuvanju kulture i tradicije, i pozitivnoj promociji Posavine u regiji i svijetu. -Želim da ova manifestacija nastavi djelovanje na okupljanju ljudi, sklapanju novih prijateljstava, širenju pozitivne energije i vjere u budućnost ovoga prostora, poručio je predsjednik Vlade Topić.

  Pozdravne riječi na otvorenju manifestacije uputio je u ime domaćina predsjednik Zaklade i Organizacijskog odbora Daniel Dominković, zatim gvardijan toliškog samostana fra Mario Jurić, gradonačelnik Grada Orašja Marijan Oršolić i Ivan Bandić generalni konzul RH. Nakon protokolarnog dijela, program je nastavljen promocijom knjige „Sabrane pjesme“, autora Ambre Maroševića. O knjizi su govorili prof. Katarina Marošević, prof. Mato Nedić i Željko Vukić. Među brojnim gostima, svečanom otvorenju su nazočili zastupnik u ZD PS BiH Mijo Matanović, izaslanik u Domu naroda Parlamenta FBiH Ilija Ilić, predsjednik Skupštine ŽP Blaž Župarić, ministri u Vladi PŽ, predsjednik GV Orašje Stanko Vincetić, načelnici općina Cerna i Štitar u RH, te brojni drugi gosti iz političkog, javnog, kulturnog i vjerskog života Posavine. Umjetnički dojam svečanog otvorenja upotpunio je Maestro kvartet iz Osijeka a izložba fotografija posjetiteljima je približila manifestaciju iz proteklih 15 godina.
  Manifestacija Dani Tolise iznimno je bogata kulturnim, sportskim, zabavnim i gastro sadržajima, koji ju čine jedinstvenom, a ove je godine u trajanju od sedam dana.

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti