Više

  Predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara posjetio Vladu Županije Posavske

  Najčitanije

  Predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara posjetio je Vladu Županije Posavske i tom prigodom razgovarao s predsjednikom Vlade ŽP Marijanom Klaićem o stanju u Županiji i Federaciji BiH.

  Predsjednik Vlade Klaić istaknuo je kako Vlada vodi odgovornu financijsku politiku, sto je potvrdila usvajanjem i stabiliziranjem Proračuna, koji je temeljen na realnim prihodima i rashodima te usmjeren u ključne oblasti razvoja Županije.

  Također je istaknuo da je Vlada ŽP nezadovoljna Prijedlogom Programa novčanih potpora u poljoprivredi i ruralnom razvoju za 2018. godinu koji predviđa različite visine novčane potpore za pravne i fizičke osobe, odnosno smanjenje visine novčane potpore za pravne osobe cca 7%, a za fizičke osobe do 30% za određene kulture i proizvodnje.

  -Uzevši u obzir katastrofalnu poplavu u 2014. godini i proglašenu elementarnu nepogodu u 2017. godini, smatramo da bi, radi osiguranja teško dostignutih obima proizvodnje od velikog broja individualnih poljoprivrednih proizvođača, ovakav način raspodjele novčanih sredstava ugrozio poljoprivredne proizvođače u našoj Županiji. Obzirom da je poljoprivreda dominatna grana u našoj Županiji, potrebno je riješiti ovaj problem, u smislu nesmanjivanja financijske potpore za već postojeće poljoprivredne proizvođače, kazao je predsjednik Vlade Klaić.

  Uz informiranje o stanju i odnosima u Federaciji BiH, predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara potvrdio je spremnost za nastavak suradnje na realizaciji projekata koji su od značaja za Županiju Posavsku.

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti