Više

  Predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara otvorio 12. manifestaciju „Dani Tolise“

  Najčitanije

  Tradicionalnu 12. po redu petodnevnu manifestaciju „Dane Tolise“ otvorio je predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara u nazočnosti ministrice u Vladi Federacije BiH Zore Dujmović. Tom su prigodom uputili i prigodne riječi čestitanja organizatorima manifestacije. Želje za uspješnim odvijanjem „Dana Tolise“ koji će trajati  do nedjelje 03. lipnja, uz brojne sadržaje, uputili su ministar prosvjete, znanosti, kulture i športa u Vladi ŽP Drago Kopić, gvardijan toliškog samostana fra Mario Jurić i predsjednik Organizacijskog odbora manifestacije i Zaklade Terra Tolis Daniel Dominković.

  Tijekom večeri predstavljen je Zbornik radova Dana Europskog nasljeđa 2017. “Kulturno i prirodno bogatstvo Posavine”. Zbornik su predstavili Zora Dujmović, federalna ministrica kulture i sporta, urednica, mr.sc. Negra Selimbegović i profesor Mario Oršolić. Večer otvorenja uljepšao je Zbor “Adoro” pod ravnanjem profesorice glazbe Marije Nedić.

  Predsjednik Federacije Marinko Čavara istaknuo je da Tolišani na najbolji način rade na očuvanju kulturne baštine svojega kraja. Federalna ministrica kulture i sporta Zora Dujmović nije štedjela komplimente na račun domaćina. Ministar prosvjete, znanosti, kulture i sporta u Vladi ŽP Drago Kopić izrazio je zadovoljstvo sudjelovanjem na velikoj manifestaciji koja je, kazao je, odavno izašla iz okvira Tolise. Gvardijan Franjevačkog samostana i župnik župe Tolisa fra Mario Jurić istaknuo je da toliški fratri brižno čuvaju kulturnu baštinu i povijesno blago Hrvata ovoga kraja i od prvog dana su uz manifestaciju „Dani Tolise“ čija je zadaća upravo da rade na njegovanju i prezentaciji posavske tradicije i folklora. Predsjednik Zaklade Terra Tolis Daniel Dominković naglasio je da na volonterizmu, entuzijazamu, dobroj organizaciji i prepoznatljivosti treba nastaviti graditi priču o „Danima Tolise“ i Posavini.

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti