Više

  Predsjednik HDZ-a BiH i predsjedatelj Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH dr. Dragan Čović u Orašju

  Najčitanije

  Predsjednik HDZ-a BiH i predsjedatelj Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH dr. Dragan Čović razgovarao je danas (02.02.) u Orašju sa predstavnicima vlasti u Županiji Posavskoj, stranačkim dužnosnicima i članovima Županijskog odbora HDZ BiH Posavina, među kojima su uz ostale bili predsjednik Vlade Županije Posavske Đuro Topić i ministri u Vladi ŽP. Razgovaralo se o aktualnim temama i političkom djelovanju.

  -Održali smo sastanak Županijskog odbora HDZ-a BiH Posavina prije svega na stranačke teme, ali i kroz njih smo prošli i kroz niz projekata koji su bitni za sve tri naše općine i za Županiju Posavsku. U tome smo dobili potporu i kroz infrastrukturu stranke i na federalnoj i na državnoj razini. Zahvalili smo na potpori proračunu i našim zdravstvenim ustanovama, projektima Posavine koji su rađeni posljednjih godina i ovogodišnjim planiranim projektima. Ono što je danas dominiralo jeste tema o Izbornom zakonu i onome što je u Posavini, i nama Hrvatima jako bitno da kroz Izborni zakon utječemo na izbor članova Predsjedništva BiH i Domova naroda. Dobili smo odgovore od predsjednika Čovića koji nas zadovoljavaju, odnosno bude nadu i optimizam da će se sve uspješno završiti, kazao je u izjavi za medije nakon sastanka predsjednik Vlade ŽP Đuro Topić.

  -Ja imam običaj obilaziti ovo područje tako da vjerojatno i ovaj dolazak nije iznenađenje. Sinoć sam obišao Brčko, danas sam u Orašju, a poslije idem za Tuzlu. Nastavljamo kako smo radili i do sada, u krajevima gdje živimo nastojimo neke stvari pokrenuti na bolje. Informirao sam predstavnike vlasti i članove stranke o aktualnoj političkoj situaciji i vođenim pregovorima o izmjeni Izbornog zakona. Nastavljamo dalje raditi.
  Razgovarali smo i o aktivnostima i suradnji sa dužnosnicima iz Republike Hrvatske. Uskoro će ovdje doći predstavnici iz ministarstva poljoprivrede Republike Hrvatske i drugih ministarstava Vlade Republike Hrvatske, da zajedno pokrenemo neke projekte. Analizirali smo i dio prometne infrastrukture, razgovarali o luci i lučkoj upravi ovdje u Orašju. Razgovarano je i o proračunu Federacije, iako još nije usvojen, planiraju se transferi nižim razinama i u ovoj godini, koji su značajni našim općinama ali i županiji, istaknuo je u Orašju predsjednik HDZ-a BiH i predsjedatelj Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH dr. Dragan Čović.


  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti