Više

  Predsjednik Skupštine ŽP Blaž Župarić o skupštinskom zasjedanju

  Najčitanije

  -Danas je zasjedala XII. redovita sjednica Skupštine Županije Posavske s 13 točaka dnevnog u okviru kojeg je razmatran jedan zakon, jedan nacrt mišljenja kao i izvješća, odnosno informacije županijskih ustanova, uprava, zavoda. Skupština je protekla u jednom konkretnom ozračju. Usvojen je Zakon o sigurnosti prometa na cestama. Radi se o izuzetno važnoj oblasti koja će poslužiti građanima Županije Posavske u svim oblicima sigurnosti prometa na cestama, te omogućiti financijskom jačanju našeg proračuna. Želim naglasiti svoje zadovoljstvo kad je u pitanju polaganje vozačkih ispita, dio koji se odnosi na usvojene sugestije Ministarstva prosvjete, znanosti, kulture i sporta Županije Posavske. Uz ostalo, navedeno je da će kod davanja liječničkog uvjerenja to uspješno provoditi domovi zdravlja u Županiji Posavskoj, dakle ustanove primarne zdravstvene zaštite, što će dovesti do ujednačavanja rješavanja ove problematike.

  Na skupštinskom smo zasjedanju razmatrali izvještajna i programska dokumenta županijskih ustanova i institucija. Uz ostale, Zavoda za javno zdravstvo ŽP koji je dao svoj obol u prošloj godini, a posebice u ovoj godini u vrijeme aktualne pandemije koronavirusa. Izdvajam dosta široku raspravu koja je vođena povodom razmatranja rada Županijske uprave za inspekcijske poslove, a bili su uključeni skoro svi zastupnici. Dodatno smo informirani o svim poslovima koje obavlja inspekcijska služba, zastupnici su dobili odgovore na brojne pitanja, a također i dali određene sugestije. Ovo je važna oblast rada, i treba istaknuti kako profesionalno rade svoj posao, a posebice u vremenu pandemije inspekcijske službe nisu djelovali represivno, već prije svega preventivno.

  Također bih još jednom javnosti poručio, a što smo istaknuli i tijekom rada Skupštine kada je epidemiološka situacija u pitanju – ne smijemo se opuštati. Socijalna distanca, nošenje maske i higijenske mjere su danas jako bitne ukoliko želimo održati stabilnom epidemiološku situaciju i sačuvati svoje, zdravlje svojih obitelji i žitelja Županije Posavske. Zbog okruženja postoji opravdana bojazan i opasnost da dođe do neželjenih posljedica, pa zato apeliram na poštovanje svih zdravstvenih mjera koje donose krizni stožeri. Vjerujem uz ovakav rad svih mjerodavnih službi i svih zdravstvenih djelatnika, pa i angažmana svih građana, možemo zadržati ovaj prostor sigurnim, kazao je u izjavi za javnost nakon održane XII. sjednice Skupštine ŽP Blaž Župarić, predsjednik Skupštine Županije Posavske.

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti