Više

  Predsjednik Skupštine ŽP Župarić primio izaslanstvo predvođeno Klarom Szalay

  Najčitanije

  U sjedištu zakonodavne vlasti Županije Posavske – Skupštine, u Domaljevcu jučer ( 04.07.) predsjednik Skupštine Blaž Župarić primio je izaslanstvo ispred projekta Twinning Ligt „Potpora administrativnim strukturama za poslove integracija u EU parlamenta u BiH“ predvođeno Klarom Szalay. Sastanku su nazočili Mujo Puzić – zamjenik predsjednika Skupštine ŽP, Mandica Špionjak – predstavnica Stručne službe Skupštine i Marko Mamić – član koordinacijskog tijela za odgovor na upitnik EU ispred Skupštine Županije Posavske.

  Sveobuhvatna analiza potreba županijskih skupština koja je prikazala cjelokupnu i detaljnu sliku u oblasti europskih integracija 2017.g. izvršena je 2017.g. Cilj četvrte komponente je angažiranje županijskih skupština u procesu europskih integracija kroz razradu i uvođenje Zajedničkog akcijskog plana za županijske skupštine koji treba da sadrži korake i mjere koje treba poduzeti da unapređenje izvršavanja parlamentarnih zadataka županijskih skupština u svezi s europskim integracijama. U njemu će biti navedeni koraci za razvoj institucija i procedura koje je neophodno poduzeti u cilju unapređenja uloge županijskih skupština, pojašnjavaju iz Twinning projekta.

  -Ono što je zanimalo našu sugovornicu je kako i na koji način funkcionira Skupština Županije Posavske kad su u pitanju projekti, odnosno kapaciteti Skupštine vezano za širu temu približavanja prema Europskoj uniji. Projekt pomažu parlamenti Mađarske, Austrije i Sabora Republike Hrvatske. Mislim da smo mi na dobrom putu, da smo dobar dio posla odradili, a isto sam tako kazao sam da želimo biti predvodnici kad su u pitanju županijske skupštine oko donošenja svih zakonskih i podzakonskih akata koji će nas što prije približiti europskim integracijama, kazao je nakon sjednice predsjednik Skupštine Blaž Župarić.

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti