Predsjednik Topić i ministar Živković obišli štandove posavskih gospodarstvenika u Mostaru

3472

Predsjednik Vlade Županije Posavske Đuro Topić i ministar gospodarstva i prostornog uređenja u Vladi ŽP Dragutin Živković danas su na međunarodnom 22. sajmu gospodarstva Mostar 2019. obišli štandove posavskih poduzetnika, kao i štandove tri općine Županije Posavske.

Na prostoru od preko 450 m2 smješteni su štandovi 26 uglednih poduzetničkih tvrtki i institucija. Predstavljeni su gospodarski potencijali iz oblasti mesne industrije, kožarske, poljoprivredne, veterinarstva, prezentirani su proizvodi od pruća, tvrtke koje se bave informatičkom opremom i električnim uređajima, proizvode plastičnu ambalažu, čamce, sedla, te značajni potencijali OPG-a u oblasti eko proizvodnje raznih proizvoda.

Gospodarstvenici su tijekom razgovora sa premijerom Topićem i ministrom Živkovićem izrazili veliko zadovoljstvo dolaskom na prestižnu prezentaciju gospodarstva gdje su imali priliku pokazati potencijale s kojima raspolažu njihove tvrtke. Neki od njih već su sklopili poslovne aranžmane ili razmijenili korisno poduzetničko iskustvo s kolegama iz drugih područja. Izrazili su i zahvalnost zbog značajnog doprinosa Vlade Županje Posavske za njihovo prisustvo na sajmu, kao i sufinanciranje prostora i njegovo uređenja. Podsjećamo, na sajmu su izložili svoje gospodarske potencijale tvrtke iz gotovo 30-tak zemalja.