Više

  Predsjednik Topić: Vlada ŽP pomaže projekte vodoopskrbe

  Najčitanije

  U općini Domaljevac-Šamac uz nazočnost predsjednika Vlade Županije Đure Topića i načelnika općine Stjepana Piljića, službeno su započeta dva projekta iz oblasti vodoopskrbe, druga faza gradnje vodotornja i prva faza pružanja vodovodne mreže u toj općini Županije Posavske koja do sada nema niti metra vodovodne mreže iz javnog sustava. Predstavnici županijskih i općinskih institucija kao i izvođača radova, okupili su se na lokalitetu gdje će biti postavljen vodotoranj, i odakle će započeti prvi metri vodovodne mreže.

  -Drago mi je da danas nazočimo ovom događaju, početku nastavka radova na izgradnji vodocrpilišta u Domaljevcu i ujedno početku izgradnje vodovodne mreže. To je visoki prioritet ove općine koji je naznačen u svim aplikacijama koje su išle iz ove općine prema federalnim izvorima financiranja, prema Republici Hrvatskoj i prema Vladi Županije Posavske. Taj prioritet je Vlada ŽP počela pomagati od prošle godine, odnosno, nastavljamo sufinancirati i ove godine sa željom da damo dovoljno dobru potporu, kako za vodocrpilište, tako i za gradnju prvih kilometara vodovodne mreže. Problem vodoopskrbe u Posavini jedan je od velikih životnih problema kojeg sve tri općine pokušavaju riješiti u okviru svojih nadležnosti, i u skladu sa svojim mogućnostima. Ne ide baš sve zadovoljavajućom brzinom, no Vlada ŽP trudi se poticajnim sredstvima učiniti da se ovakvi projekti na cijelom području naše Županije privode kraju, izjavio je u Domaljevcu predsjednik Vlade Đuro Topić.

  Prigodnim je riječima i načelnik općine Stjepan Piljić izrazio zadovoljstvo početkom projekata.-Danas je poseban dan za našu općinu jer smo krupnim koracima krenuli prema rješavanju pitanja vodoopskrbe. Izvođač radova već danas u svojem pogonu počinje gradnju vodotornja, a za nekoliko dana počinju i prvi metri gradnje vodovodne mreže. Od kako se nalazimo na ovim prostorima naši ljudi imaju problema s opskrbom i s korištenjem ne samo pitke vode nego i tehničke vode. Upravo stoga ovaj projekt je bio u vrhu prioriteta u radu općinske uprave. Mi smo u zadnjih godinu i pol dana intenzivno radili na ovim projektima kako bi stvorili temelje za ovo što se danas desilo. U tome smo i uspjeli, a pomogla nam je značajno Vlada Županije Posavske, Vlada Republike Hrvatske, ušli smo i u partnerstvo s organizacijom UNDP-a. Uvjeren sam da ćemo uz pomoć ovih naših partnera uspješno dovršiti ovaj proces izgradnje javnog vodovodnog sustava na području općine Domaljevac-Šamac, kazao je načelnik Piljić.

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti