Predsjednik Vlade Đuro Topić i generalni konzul RH u BiH Ivan Bandić potpisali ugovor o poslovnom prostoru za Konzulat RH u Orašju

Najčitanije

Predsjednik Vlade Županije Posavske Đuro Topić u ime Županije Posavske i generalni konzul Republike Hrvatske sa sjedištem u Tuzli koji zastupa Republiku Hrvatsku, Ministarstvo vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske, jučer (28.12.) potpisali su u Orašju ugovor.
Radi se o ugovoru o dodjeljivanju nekretnine u zakup poslovnog prostora prema Odluci Skupštine Županije Posavske za prvu etažu i Gradskog vijeća Grada Orašja za drugu i treću etažu koja se dodjeljuje Ministarstvu vanjskih i europskih poslova RH za potrebe uspostave Konzulata u Orašju.
-Nakon što je završeno vanjsko uređenje objekta Ministarstvo vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske pristupit će unutarnjem uređenju prostora. Očekivanja su da će se otvaranje Konzulata u Orašju dogoditi početkom iduće godine, izjavio je nakon potpisivanja ugovora predsjednik Vlade Županije Posavske Đuro Topić.
Nova zgrada Konzulata RH nalazi se u III. ulici u Orašju i imat će radno vrijeme svakim radnim danom. U međuvremenu Vlada Županije Posavske omogućila je građanima obavljanje konzularnih usluga svakog prvog i zadnjem četvrtka u mjesecu u prostorijama zgrade Vlade ŽP u Orašju u vremenu od 10,00 do 13,00 sati.

spot_img
spot_img

Posljednje obavijesti